نشست شوراهای علمی و اجرایی نخستین همایش ملی «حقوق و رسانه» با حضور رئیس و دبیر علمی همایش و جمعی از اعضای این شوراها، به میزبانی معاونت حقوقی و امور مجلس صداوسیما برگزار شد.
وی با بیان اینکه ۶۵ چکیده مقاله از اعضای هیئت علمی دریافت شده است، افزود: ۱۵ چکیده مقاله در موضوع تحریم و رسانه، ۱۹ چکیده مقاله در موضوع حق بر پاسخگویی در رسانهها، ۲۶ چکیده مقاله با موضوع حق دسترسی به اطلاعات و اخبار و الزامات آن، ۴۴ چکیده مقاله با موضوع حق دسترسی به اطلاعات و اخبار و الزامات آن، ۳۲ چکیده مقاله با موضوع رسانه و تامین نظم اجتماعی، ۴۹ چکیده مقاله با موضوع سواد رسانهای و ۴۸ چکیده مقاله با موضوع مبانی و الزامات اسلامی سیاست گذاری حقوق مخاطب در رسانه انتخاب شدهاند.
رئیس نخستین همایش ملی «حقوق و رسانه» با بیان اینکه تاکنون سه پیشنشست برای کمک به غنای علمی نخستین همایش ملی حقوق و رسانه برگزار شده است، از همراهی دانشگاههای صداوسیما، تهران، امام صادق (ع)، علامه طباطبایی، تربیت مدرس، علوم قضایی و خدمات اداری، مرکز تحقیقات صداوسیما و همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به عنوان مراکز علمی و اجرایی همکار برای برگزاری این همایش قدردانی کرد.
در این نشست که علاوه بر محسن اسماعیلی، دبیر علمی همایش، شهاب اسفندیاری، رئیس دانشگاه صداوسیما، محسن شاکرینژاد، رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما، سید مجید امامی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور و نماینده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش ملی «حقوق و رسانه» و جمعی دیگر از دستاندرکاران این همایش حضور داشتند، ضمن بررسی و تصویب مسیر پیش روی برگزاری همایش، مقرر شد با توجه به انتظارات موجود در جامعه حقوقی و رسانهای کشور، دیگر نشستهای این همایش، طبق زمانبندی از پیش اعلام شده برگزار شود.
طبق برنامهریزی قبلی قرار است همایش «حقوق مخاطب و رسانه» اردیبهشت ۱۴۰۱ و پس از آن در فواصل شش ماهه، همایشهای «تنظیمگری و نظارت رسانهای»، «آینده پژوهی حقوق و رسانه»، «عدالت رسانهای» و «رسانه و خانواده و سبک زندگی اسلامی– ایرانی» ذیل همایش ملی «حقوق و رسانه» برگزار شود.
آیین اختتامیه نخستین همایش ملی «حقوق و رسانه» با عنوان «حقوق مخاطب و رسانه» قرار است ۲۷ اردیبهشت برگزار شود. مهلت ارسال چکیده مقالات به این همایش ۲۲ اسفند خاتمه یافت و نویسندگان تا پایان فروردین فرصت داشتند متن کامل مقالات خود را برای دبیرخانه همایش ارسال کنند.