کتاب امیرالمومنین لیلة القدر تألیف، میرزا علی سلیمانی بروجردی، تفسیر و تألیفی عرفانی بر سوره قدر است که با استعانت از سوره مبارکه قدر به رشته تحریر درآمده است.
این کتاب در سه فصل تدوین یافته است:
فصل اول به معانی لیلة القدر میپردازد و فصل دوم به ادله لیله القدر بودن امیرالمومنین و فصل سوم تفسیر و تأویل سوره قدر است.
در مقدمه کتاب ابتدا اجازات نقل روایت توسط مولف از سوی علمای برجسته آمده است و بعد معرفی این اثر به همراه شرحی بر انواع تفسیر و سایر اجازات مولف آمده و بعد در فصول سه گانه کتاب و در بخشهای مختلف، موضوع لیلة القدر بودن حضرت امیرالمومنین مورد تبیین و تشریح و تفسیر و تأویل نویسنده قرارگرفته است.
در واقع این کتاب ادامهای است بر تألیف دیگری از نویسنده با عنوان مادرم فاطمه زهرا معنای لیله القدر است که در کتاب نیز تفسیر و تأویلی عرفانی از معنای لیل القدر بیان شده است.
در واقع در فصول مختلف و بخشهای گوناگون این کتاب نویسنده با اشاره به نظرات بزرگان فکر و اندیشه و عرفان شیعی و نیز ادله نقلی و روایی لیلة القدر بودن امیرالمومنین و تفسیر و تأویل سوره قدر به بیان بزرگان تفسیر از امام خمینی گرفته تا دیگر بزرگان این عرصه همچون علامه حسن زاده آملی میپردازد و شرحی تفصیلی از وجوه مختلف عرفانی و تأویلی معانی لیلة القدر و معنی مدنظر در این تحقیق یعنی ذات مقدس امیرالمومنین (ع) بیان میدارد.
علاوه بر شرح نزول و تفسیر آیات مختلف مرتبط با این موضوع در قرآن کریم، بحث ادبی و معانی و بیان واژههای سوره قدر و سایر علوم و فنون ادبی و تفسیری مرتبط با این بحث هم اورده شده است.
در خاتمه کتاب، دو روایت پیرامون ولایت و سوره قدر و در تتمه هم گذری بر زندگی نامه و خدمات آیت الله علوی طباطبایی بروجردی آمده است.
کتاب امیرالمومنین لیلة القدر است (تفسیر و تألیفی عرفانی بر سوره قدر) را انتشارات دارالتفسیر در ۲۲۰ صفحه و ۲۰۰۰ نسخه منتشر کرده است.