معاون توسعه مدیریت و برنامهریزی راهبردی و امور مجلس وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: پارسال ۱۰ هزار میلیارد تومان محصولات غیرنظامی در کشور تولید کردیم.
او گفت: پیش بینی شده تا میزان تولیدات این محصولات در سال جاری به صورت جهشی بالا برود.
معاون توسعه مدیریت و برنامهریزی راهبردی و امور مجلس وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، مجموعه فخر ایران را دارای قدمتی بالا دانست که متاسفانه در چند دهه گذشته به دلیل تغییر خط تولید و شرایط اقتصادی حاکم، از ظرفیت حداکثری این مجموعه بهره برداری نشد.
او گفت: در چند وقت اخیر همکاران در سازمان اتکا با توجه به راهبردهای تعیین شده برای مولد سازی تمام ظرفیتهایی که به صورت حداکثری فعال نیستند برنامه جامعی در دستور کار خود قرار داده اند که یکی از قطبهای پیش بینی شده برای سازمان اتکا است که «تولید تا مصرف بدون واسطه» صورت بگیرد.
طلایی نیک افزود: به همین منظور مجموعه صنعتی و قدیمی فخر ایران احیاء خواهد شد که هم اکنون به صورت موردی بخشهایی از ظرفیتها همچون کارخانه جوراب بافی و تولید لباس نظامی فعال شده، ولی طرحهای جدیدی در حال جمع بندی است که پس از نهایی شدن مجوزهای آنها باید از طریق مسوولین استان البرز و پیگیریهای نماینده مردم ساوجبلاغ و نظرآباد صادر شود تا بخشی از ظرفیتهای مجموعه بزرگ فخر ایران را برای حوزهها و ایدههای جدیدی به کار گرفته شود.
او با اشاره به اینکه قرار است واحدهای مسکونی جدید برای کارکنان این مجموعه ایجاد شود، گفت: همچنین یک ظرفیت مسکونی برای مردم این منطقه نیز ایجاد خواهد شد.
معاون وزیر دفاع افزود: همچنین مشکل اسناد مردم روستای عرب آباد هم بررسی شده و متناسب با اسناد و نیازشان تلاش برای کمک به روستای عرب آباد به خصوص در موضوع اشتغال انجام میشود.
او به شعار سال مقام معظم رهبری در خصوص تولید، اشتغال آفرینی و دانش بنیان اشاره کرد و گفت: وزارت دفاع طرح جامعی را برای این موضوع تهیه کرده و در روزهای آینده وزیر دفاع سند راهبردی تحقق شعار سال را به عنوان یک تکلیف جهادی و نه فقط یک شعار ابلاغ میکند.
طلایی نیک با بیان اینکه ما در وزارت دفاع به فرمان فرمانده کل قوا به عنوان یک تکلیف جهادی نگاه میکنیم، افزود: بنابراین تمام ظرفیتهای سازمانهای وزارت دفاع و بخشهای این وزارت مثل سازمان اتکا در سقف حداکثری در این راستا فعال خواهد شد.
او گفت: همچنین بخشی از فناوریهای دفاعی را که میتواند در صنعت غیرنظامی مثل مجموعه فخر ایران و سایر بخشهای خصوصی کشور همچون صنعت خودروسازی به کار خواهیم بست و در این راستا آمادگی خود را اعلام کرده ایم که فناوریها را در اختیار بخش خصوصی قرار دهیم.
معاون وزیر دفاع افزود: در فخر ایران نیز بخشی از ظرفیتها با مشارکت بخش خصوصی فعال خواهد شد که برای رسیدن به این هدف فقط به ظرفیتهای دولتی و درونی سازمان اتکا اکتفا نمیکنیم، زیرا سیاستهای اصل ۴۴ را داریم و مقام معظم رهبری تاکید دارند که ما از طریق انتقال فناوری به بخش خصوصی، این بخش را برای جهش ظرفیتهای تولیدی کشور پشتیبانی کنیم تا اشتغال افزایش یابد.
او یکی از ایدهها برای مجموعه فخر ایران را تبدیل به یکی از قطبهای اصلی نساجی و پوشاک دانست و تصریح کرد: ایدههای متعددی برای فعال سازی این مجموعه داده شده و هنوز تصمیم نهایی اتخاذ نشده که این بازدید برای اخذ تصمیم نهایی است که پیش بینی میشود در ۶ ماهه اول پروژههای این مجموعه به مرحله نهایی برسد.
طلایی نیک گفت: بخشهای ایجادی شروع به کار خواهد شد و بخشهایی که نیاز به نوسازی و بازسازی و فعال کردن ظرفیتهای خالی دارد در دستور کار قرار میگیرد.
او اضافه کرد: هنوز ایدهها تصمیم نهایی نشده، ولی حداقل چند برابر وضعیت موجود امسال پروژههای ایجادی یا تکمیل ظرفیت در دستور کار داریم.
شرکت ریسندگی و بافندگی فخر ایران در سال ۱۳۳۳ در شهرستان نظرآباد از توابع استان البرز تاسیس شد و زیر مجموعه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح قرار دارد.