ماه رمضان فرصت مغتنم برای نظم بخشیدن به برنامه غذایی است. با داشتن اطلاعات کافی در این زمینه میتوانیم علاوه بر بهرهگیری معنوی به سلامت جسم خود هم بپردازیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، به نقل از گروه علم و آموزش ایرنا، پرهیز از خوردن غذاهای نامناسب و خودداری از زیاده روی در خوردن، اساس هر درمان و از بهترین موارد شفابخش است.
تجربه ثابت کرده است افرادی که به اندازه و به طور منظم غذا میخورند نسبت به کسانی که به طور نامنظم و بیش از حد نیاز غذا میخورند، سالم تر هستند.
ماه رمضان فرصت مغتنمی برای نظم بخشیدن به برنامه غذایی و تمرکز بیشتر بر روی مقدار و نوع وعدههای غذایی مصرفی است.
چنانچه اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشیم، میتوانیم علاوه بر بهرهگیری معنوی به سلامت جسم خود نیز بپردازیم.
از دیگر مزایای روزه داری دریافت کمتر غذا و در نتیجه کاهش دریافت انرژی است.
روزه داری سبب تعدیل ذخایر انرژی به خصوص چربیها و درنتیجه کاهش وزن میشود.
روزه داری میتواند به کاهش کلسترول خون به خصوص کلسترول بد (LDL-c) کمک کند و باعث افزایش کلسترول خوب خون (HDL-c) شود که مجموعه این تغییرات به پیشگیری از بیماری هایی مانند پرفشاری خون، چاقی و افزایش چربیهای خون کمک میکند.
به بیمارانی که نیاز به مصرف منظم دارو در طول روز دارند، توصیه میشود که برای روزه گرفتن حتماً با پزشک معالج خود مشورت کنند. درصورت اجازه پزشک نیز باید طبق نظر وی و با یک برنامه ریزی غذایی دقیق توسط متخصص تغذیه روزه بگیرند.
روزه داری برای زنان باردار و شیرده توصیه نمی شود و لازم است حتماً با نظر متخصص اقدام به روزه داری کنند.
تصمیم گیری در مورد روزه گرفتن کودکان و نوجوانانی که دچار سوءتغذیه یا مشکلات جسمی هستند نیز باید با نظر پزشک و متخصص تغذیه با توجه به وضعیت رشد و ذخایر بدنی آنان صورت گیرد.