مسئول غرفه «پشت پرده رسانهها» در بخش «فضای مجازی و فرهنگ دانشبنیان» نمایشگاه بین المللی قرآن درباره کاربرد فناوریها در فضای قرآنی، گفت:به سفارش نمایشگاه قرآن، اولین VR قرآنی را تولید کردیم، یک آیه قرآنی را بهصورت فیلم ۳۶۰ درجه ساختهایم که افراد در عینکهای واقعیت مجازی میتوانند آنرا ببینند.
وی ادامه داد: همچنین در غرفه «اتاق حقیقی یا مجازی» که اتاقی سرپوشیده و تاریک بوده و افراد سه نفر سه نفر وارد آن میشوند، تصاویری را برای افراد نمایش میدهیم و از آنها میخواهیم تشخیص دهند که آیا آن تصویر در دنیای واقعی وجود داشته یا تصویر کاملا دیجیتالی و ساخته رایانه است. در این چالش تاکنون هیچ برندهای نداشتهایم و هیچکس تاکنون نتوانسته همه گزینهها را درست تشخیص دهد. خروجی این طرح این است که مخاطب پس از خروج از این اتاق دیگر به همهچیز شک میکند و هر تصویری را که میبیند این احتمال را میدهد که ممکن است جعلی و ساختگی باشد و هر چیزی را به سادگی باور نمیکند و این یکی از نکات مهم در مبحث سواد فضای مجازی است.
ضابط در ادامه گفت: دیگر غرفه ما با عنوان «آزمایشگاه آخرین تکنولوژیهای روز دنیا» مرتبط با هایتِک یا فناوریهای جدید است. افراد در این آزمایشگاه میتوانند آخرین فناوریها را ببینند. البته این بخش برای بازدید مخاطبین عمومی نیست و برای مسئولان، مهمانان ویژه و غرفهداران نمایشگاه است. اینجا انواع تکنولوژیهای AR، واقعیت افزوده، اسکن سه بعدی، واقعیت مجازی و هوش مصنوعی، بررسی و نمونهها و مصادیق آنها ارائه میشود. افراد میتوانند با این فناوریها کار کرده و همزمان «دیپفیک» را نیز تجربه کنند.
وی درباره کاربرد این فناوریها در فضای قرآنی، گفت: به سفارش نمایشگاه قرآن، اولین VR قرآنی را تولید کردیم. یک آیه قرآنی را بهصورت فیلم ۳۶۰ درجه ساختهایم که افراد در عینکهای واقعیت مجازی میتوانند آنرا ببینند.
بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با شعار «قرآن کتاب امید و آرامش» از ۲۷ فروردین تا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ در مصلی امام خمینی (ره) برگزار میشود.