نماینده ایران نزد سازمان ملل متحد گفت: ارسال سلاح های پیچیده و حمایت همه جانبه از برخی گروههای تروریستی و افراطی در سوریه تنها به ادامه جنایات آنها و طولانی تر شدن خونریزی ها کمک می کند.
به گزارش واحد مرکزی خبر از نیویورک، غلامحسین دهقانی در جلسه مجمع عمومی این سازمان درباره حقوق بشر سوریه برگزار شد، از رویکرد دو گانه برخی کشورهای غربی در محکوم نکردن نقض حقوق اولیه انسانی توسط گروههای افراطی و تروریستی در سوریه انتقاد کرد.
سفیر و معاون نمایندگی کشورمان نزد سازمان ملل با اشاره به رشد افراط گرایی و اقدامت خشونت آمیز گروههای افراطی و تروریستی در سوریه، نسبت به سرایت ناامنی و بی ثباتی به سایر مناطق خاورمیانه هشدار داد .
وی تصمیم کشورهای غربی برای ارسال سلاحهای پیشرفته به گروههای افراطی و غیر مسئول در سوریه را باعث تشدید نقض حقوق بشر و طولانی شدن بحران در سوریه دانست .
سفیر و معاون نمایندگی کشورمان نزد سازمان ملل متحد گزارشهای منتشره از موارد مختلف نقض حقوق بشر در سوریه توسط گروههای افراطی را تکان دهنده خواند و تاکید کرد: نقض حقوق بشر در سوریه ضد پیروان همه مذاهب از جمله شیعیان، اهل تسنن، دروزی ها، مسیحیان و کردها صورت می گیرد و به قوم یا مذهب خاصی محدود نمی شود.
وی افزود: اما متاسفانه هیچ یک از طرفهای خارجی ظرف دوسال گذشته علیه این اقدامات و حضور جنگجویان خارجی در سوریه موضعگیری نکرده و چشم خود را بر روی جنایت های افراطیون بسته اند.
دهقانی گفت: گروههای افراطی و تروریستی و حامیان آنها باید در قبال عملکرد خود پاسخگو باشند و از کمیسیون تحقیق در خصوص شرایط حقوق بشر در سوریه می خواهیم که با توجه به مسئولیت سنگین خود، در قبال اقدامات گروههای افراطی که باعث طولانی تر شدن بحران و افزایش خشونت در سوریه و منطقه می شود،موضعی قوی اتخاذ کند.
سفیر و معاون نمایندگی کشورمان در ادامه با اشاره به حملات گروههای افراطی به مکانها و حرم های مقدس ادیان و مذاهب مختلف در سوریه و اقدام به تخریب گنبد و بارگاه و بی حرمتی به آنها، تصریح کرد: از آنجا که این اقدامات می تواند درگیری های مذهبی بین پیروان مذاهب مختلف را تشدید کند، از کمیسیون تحقیق انتظار می رود که این اقدامات را محکوم نموده و از طرفهای ذی ربط بخواهد که قداست این مکانهای متعلق به مسلمانان و مسیحیان حفظ شده و از اقدامات مشابه در آینده خودداری شود.
دهقانی در پایان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همانگونه که درگذشته بارها اعلام کرده است، هرگونه خشونت و نقض حقوق بشر براساس دیدگاههای مذهبی و یا اعتقادات را محکوم کرده و براین اعتقاد است که تنها راه همزیستی بین مذاهب تضمین احترام به عقاید و باورها است.