سرپرست مرکز برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش گفت: آیین نامه رتبه بندی معلمان پس از دریافت نظر معلمان در مقاطع مختلف، نمایندگان معلمان، شورای عالی پرورش، نمایندگان مجلس، سازمان امور استخدامی و سازمان برنامه و بودجه جمع آوری و به هیئت دولت تقدیم شد.
وی اضافه کرد : در آیین نامه یکسری الزامات قانونی داریم که مطابق با قانون رتبه بندی باید آن الزامات را رعایت می کردیم و طبیعی است که منتقدانی در فضای مجازی و آموزش و پرورش در این باره وجود داشته باشد نجار گفت : مجموعه آموزش و پرورش یک خانواده بزرگ و در یک مجموعه 970 هزار نفری است و طبیعی است که آرا ، عقیده ها و نظرهای مختلفی وجود دارد و ما سعی کرده ایم همه آراء در نظر گرفته شود . همچنین آیین نامه ای که تقدیم هیات دولت شده به نوعی برگرفته از نظر جمع است و این آیین نامه روز به روز تکمیلتر شد و پس از 50 جلسه بحث و بررسی به صورت آیین نامه در آمد .
سرپرست برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد : برای همه فرهنگیان این آیین نامه تقریباً کاملاترین آیین نامه ای است که تقدیم شده و گروههای مختلف با بررسی امتیازات و شاخص ها اعلام کردند که برای همه معلمان شمولیت دارد .
مدیر کل آموزش فرهنگ مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی هم گفت : ما هنوز مرجع و ساز و کار سنجش صلاحیت معلمان حرفه ای را نداریم به خاطر اینکه این کارها را نکرده ایم و آیین نامه رتبه بندی جدید با اینکه از آیین نامه رتبه بندی سال 94-98 وزارت آموزش و پرورش مترقی تر و رو به جلوتر است اما باز هم نقص های بسیار زیادی دارد .
بیات افزود : رتبه بندی که مطلوب اسناد بالا دستی است می خواهد به ارتقاء نظام کیفیت آموزش و پرورش بینجامد و باید بیشترین تمرکزش روی کلاس درس باشد.
وی اضافه کرد : ما باید یک شاخص کیفی داشته باشیم که نتوانیم آنها را سنجش کنیم مثل سلیقه ارزیاب ها ، سلیقه مدیر مدرسه ، سلیقه گروه های آموزشی ، سلیقه سطوح بالاتر ، ولی بحث این است که ما هر چقدر در ارزیابی معلم از حرفه معلم ، از شغل معلم و از کلاس درسش بیرون برویم از رتبه بندی مطلوب اسناد بالا دستی دور می شویم .
مدیر کل آموزش و فرهنگ مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی ادامه داد : رتبه بندی باید ذیل سند تحول و قانون باشد اما اسم این آیین نامه، آیین نامه اجرایی است طبیعتاً باید از قانون و سند تحول که یک سند کلی است اجرایی تر و عملیاتی تر باشد و اگر صلاحیت عمومی ، تخصصی و حرفه ای را تعریف کردیم نباید عین همان را دوباره بیاوریم .