امروز در جلسهای مشکلات سرمایه گذاران خارجی در قم بررسی و مقرر شد دستگاههای مرتبط طی ۴۵ روز آینده این موارد را جمع آوری کرده و راهکارهای پیشنهادی خود را برای رفع مشکلات ارائه دهند.
شاهچراغی بر بهره گیری از تجربیات موفق استانهای خراسان رضوی و تهران در زمینه جلب و جذب سرمایه گذاری اتباع خارجی تاکید کرد و افزود: دستگاههای مرتبط باید با اصلاح مسیر، حضور سرمایه گذاران اتباع خارجی در استان را تسهیل کنند.
وی مشکلات سرمایه گذاران اتباع ساکن قم را قابل رفع عنوان کرد و گفت: باید با شناسایی و دسته بندی موانع، ظرفیتها و عرصههای فعالیتی در استان قم مشکلات سرمایه گذاری اتباع خارجی را در مدت ۴۵ روز آینده در قالب کارگروهی با حضور دستگاههای مرتبط پیگیری و رفع شود.
محسن امیدیان، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم نیز گفت: در این جلسه قرار شد پس از جمع آوری مشکلات سرمایه گذاران خارجی در مدت ۴۵ روز آینده، موارد به دست آمده برای حل و فصل با حضور دستگاههای مختلف استانی پیگیری شود.
امیدیان افزود: در این مدت دستگاههای مرتبط با اعطای مجوزهای سرمایه گذاری در کارگروههای مشترک مسائل را بررسی و راه حلهای رفع موانع را بر اساس اسناد بالادستی و قوانین کشور ارائه کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم پیچ و خمهای اداری و تعدد مراکز اعطای مجوز را از مهمترین موانع سرمایه گذاری داخلی و خارجی در استان عنوان کرد و گفت: مجوزهای اقامتی و تسهیلات شهروندی به اتباع خارجی نیز موضوعات مهمی هستند که قرار است با برگزاری جلسات مشترک بر اساس قوانین کشور این روند تسهیل شود.
وی ادامه داد: به دلیل تشابهات و نزدیکی فرهنگی، زبانی ومذهبی کشورمان با کشورهای همسایه درخواستهای متعددی برای سرمایه گذاری در استان قم از کشورهای افغانستان، پاکستان، عراق، ترکیه و هندوستان ارائه شده است.
امیدیان اضافه کرد: در حال حاضر ۱۰ طرح سرمایه گذاری در استان قم از کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان و هندوستان فعال هستند و چندین طرح سرمایه گذاری دیگر از کشورهای اروپایی، چین و ترکیه در بخشهای صنعت، صنایع غذایی و کشاورزی بر اساس مزیتهای رقابتی استان در دست انجام است.