برای حفظ سلامت و قدرت بدن در ماه مبارک رمضان باید از افطار تا سحر، برنامه غذایی درست و مناسبی داشته باشیم.
برای پشت سر گذاشتن ساعتهای طولانی روزه داری هنگام سحر به غیر از آب برای رفع تشنگی از مواد غذایی دیگری مانند انواع میوه ها، کاهو، آب هویج، شیر، نیز استفاده کنید و چای کمرنگ بنوشید؛ چون چای پر رنگ حاوی کافئین زیادی است که باعث افزایش دفع ادرار و کم آبی و تشنگی میشود.
در وعده افطار یک لیوان یا حداقل یک استکان شیر ولرم مصرف کنید و سپس در ساعات پس از افطار برای تنظیم فعالیت دستگاه گوارش ماست و خیار همراه با مقداری نعناع یا شوید و گل محمدی خشک مصرف کنید و در زمان سحر یک لیوان شیر بنوشید تا هم ۳ واحد لبنیات توصیه شده در روز را مصرف کرده باشید و هم مانع از تشنگی در طول روز شوید.
اگر فکر میکنید برای داشتن توان بیشتر در طول روز باید در وعده سحر از غذاهای گوشتی استفاده کنید؛ در اشتباهید، چرا که مصرف زیاد گوشت سبب بروزتشنگی میشود پس توصیه میشود در وعده سحر کمتر از منابع پروتئینی به ویژه گوشت استفاده شود.
برای کاهش حس تشنگی در وعده سحر حتما چند عدد میوه مصرف شود، زیرا میوهها دارای آب فراوان است و موجب کاهش تشنگی میشود.
برای اینکه در طول روز تشنگی شما را اذیت نکند، مصرف غذاهای دارای ادویه و پیاز خام را کاهش دهید، زیرا ادویهها بشدت باعث تشنگی میشود.
در ماه رمضان سبزیجات را در برنامه غذاییتان بگنجانید و سالاد و سبزی خوردن را از سفرههای افطار و سحر حذف نکنید.
اگر در ماه رمضان چاق میشوید بیشتر به مقدار غذایتان دقت کنید. متاسفانه بسیاری از ما در ماه رمضان در فاصله افطار تا سحر غذاهای شیرین و چرب استفاده کرده و پرخوری میکنیم و در آخر ماه رمضان دچار چاقی میشویم.
توصیه میشود با کمتر خوردن اجازه دهیم چربیهای اضافی از بین برود و چربیهای جدید را جایگزین آن نکنیم.
در ماه رمضان بهتر است ۴ تا ۵ قطعه نان به اندازه کف دست آماده و تنها از آنها استفاده کنید و بی توجه به نیاز واقعی بدن مقدار زیادی نان نخورید.
در وعده سحری از خوردن غذاهای شور، آماده و نیمه آماده اجتناب کنید، زیرا نمکها عاملی بر تشدید تشنگی میشوند.