تعداد موسسههای ایرانی در بیشتر نظامهای رتبهبندی فراگیر جهانی نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
هر چند بخشی از این افزایش از تغییر روششناسی نظامهای رتبهبندی سرچشمه گرفته است. در این گزارش ۱۷ نظام گوناگون رتبهبندی فراگیر جهانی بررسی و جایگاه موسسههای ایرانی در آنها پایش و گزارش شدهاند.
بر پایه گزارش «نمای فراگیر مؤسسهها ۲۰۲۱: جایگاه موسسههای ایرانی در نظامهای فراگیر رتبهبندی»؛ «موسسه آموزش عالی تایمز» در ویرایش ۲۰۲۲ خود که در سال ۲۰۲۱ میلادی منتشر شده، نام ۵۸ مؤسسه ایرانی را در فهرست موسسههای برتر جهان شناسایی کرده است.
نظام رتبهبندی «شانگهای» نیز در ویرایش ۲۰۲۱ میلادی، ۱۱ موسسه ایرانی را در میان ۱۰۰۰ مؤسسه برتر جهان رتبهبندی کرده است.
نظام رتبهبندی «کیو. اس.» هم ۶ موسسه ایرانی را در فهرست موسسههای برتر ویرایش ۲۰۲۲ میلادی خود جای داده است، همچنین بر پایه گزارش سال ۲۰۲۱ میلادی نظام «رتبهبندی دانشگاهها بر پایه عملکرد علمی» یا «یورَپ» ۵۹ مؤسسه ایرانی در میان ۳۰۰۰ مؤسسه برتر جهان هستند.
در ویرایش ۲۰۲۱ میلادی نظام رتبهبندی «لایدن» هم نام ۳۶ موسسه ایرانی به چشم میخورد و ۳۰ موسسه نیز در میان برترینهای «یو ـ مالتی رنک» در سال ۲۰۲۱ میلادی هستند. در سال ۲۰۲۱ میلادی ۱۲ مؤسسه ایرانی در فهرست پایانی نظام رتبهبندی «تایوان»، ۳۱ مؤسسه در نظام رتبهبندی «یو. اس. نیوز»، ۳۹ مؤسسه در نظام «رتبهبندی دانشگاههای جهان»، ۱۲ موسسه در نظام رتبهبندی «راوند»، ۴۲ موسسه در نظام رتبهبندی «گرینمتریک»، ۴۷ موسسه در نظام رتبهبندی آسیایی «مؤسسه آموزش عالی تایمز»، و ۱۶۱ مؤسسه در نظام رتبهبندی «سکیمگو» جایگاهی جهانی به دست آوردهاند.
«نمای فراگیر مؤسسهها ۲۰۲۱» یکی از گزارشهای کلیدی و کاربردی سامانه «نما: جایگاه علم، فناوری، و نوآوری ایران در جهان» است. سامانه «نما» که پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران راهاندازی و بروزرسانی میکند، به پایش و گزارش جایگاه علم، فناوری و نوآوری ایران در جهان میپردازد. این سامانه در پیوند NEMA.IRANDOC.AC.IR در دسترس همگان است.