سرپرست اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت گفت: باید کل فرایند اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اعم از فرایند باروری، بارداری، خدمات زایمان و جلوگیری از سقط جنین را هوشمند سازی کنیم تا عملکردمان قابل دفاع باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای صابر جباری فاروجی در برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره عملکرد وزارت بهداشت در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت افزود: قانون دارای ۷۳ ماده است که از این تعداد ۴۳ ماده به صورت مستقیم و غیر مستقیم جزو تکالیف وزارت بهداشت است.
وی ادامه داد: در این مدت تلاش شد که بتوانیم اجزای مختلف قانون را در وزارت بهداشت اجرایی کنیم.
سرپرست اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت گفت: با توجه به اینکه معاونتهای مختلف در وزارت بهداشت اعم از درمان، آموزش، پژوهش، دانشجویی فرهنگی، معاونت بهداشتی و نظامات بیمه، درگیر اجرای این قانون هستند، تدبیر وزیر این بود که قرارگاه عملیاتی برای تسریع در اجرای قانون در این وزارتخانه شکل گیرد.
آقای جباری فاروجی ادامه داد: این قرارگاه عملیاتی شد، چهار جلسه تا به الان تشکیل و بندهای ماده ۲۴ مبنی بر اینکه افرادی که بر اساس آزمون وسع مادران باردار شیرده و کودکان تا پنج سالگی نیازمند حمایت بسته غذایی و معیشتی هستند، تدوین این بستهها با ما و اجرای آن با وزارت رفاه بوده است.
وی گفت: بخشی از قانون متمرکز بر اصلاح دستورالعملها میباشد مانند ماده ۵۲ که دستورالعمل موارد مجاز عقیم سازی و ۵۳ دستورالعمل غربالگری جنین است که پیش نویس آن انجام شده است.
جمع آوری نمادهای تبلیغ تک فرزندی در شبکه بهداشت
سرپرست اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت افزود: نمادها، عبارت ها، منشورها یا دستورالعملهایی که تبلیغ تک فرزندی یا روشهای پیشگیری از بارداری میکنند، در نظامات شبکه بهداشت ابلاغ و جمع آوری شده است.
وی گفت: اگر قانون بخواهد تمام ابعادش درست انجام شود باید مبتنی بر ماده ۵۴ قانون باشد و هوشمند سازی در کل فرایندهای باروری، بارداری، زایمان، سقط جنین و سایر ابعاد قانون اتفاق بیفتد این موضوع مستلزم تلاش مضاعفی است که کل مجموعه کشور اعم از بخش دولتی، غیر دولتی، خصوصی، درمان و بهداشت باید طی یک سامانه یکپارچه با هم امکان اتصال داشته باشند که کل فرایندهای اجرای قانون بتواند هماهنگ عمل کند و ما بتوانیم به صورت شفاف دفاع کنیم.
سرپرست اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت گفت: از سال ۶۹ سیاستهای تهدید نسل را از طریق شبکه بهداشت و سیستم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اجرایی و عملیاتی کردیم.
وی خاطر نشان کرد: در سرفصل دروس دانشگاهی، درس تنظیم خانواده را به دانشجویان رشتههای مختلف علوم پزشکی آموزش داده ایم.
آقای جباری فاروجی گفت: فرهنگ سازی در نظام بهداشتی علاوه بر اینکه تکلیف قانونی میباشد باید همه به عنوان اولویت اول کشور آن را بپذیرند که در حال تدبیر است.
وی تصریح کرد: ما در معرض ورود در چاله جمعیتی هستیم اگر تدبیر نکنیم سالهای سال قابل جبران نیست.
وی گفت: روند اجرای قانون در وزارت بهداشت کند بود، ولی عزم مان این است که این قانون را اجرا کنیم، تغییر فرهنگی که بیش از ۲۰ سال در وزارت بهداشت شکل گرفته سخت است، اما در بستههای حمایتی که در قانون میباشد، بخش عمدهای از کارهای آن دیده شده است.
آقای جباری فاروجی افزود: در بحث دستورالعمل ها، چون قانون ما را مکلف به لازمه هماهنگی با سایر نهادها قرار داده است، مقداری در ابلاغ، زمان بر شده است.
وی افزود: کمیتهای با عنوان هوشمند سازی ذیل قرارگاه شکل گرفته که امیدواریم بتوانیم کل فرایند را هوشمند کنیم و تک تک بندهای قانون را اجرایی کنیم.
وی خاطر نشان کرد:پیش بینی در واحد فناوری اطلاعات این است که ظرف یک ماه تا یک ماه و نیم آینده این اتفاق را رقم بزنند.
سرپرست اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت افزود: قانون تکلیف کرد هر فرد و هر مادری که باردار است باید اطلاعات آنها در سامانه یکپارچهای هنگام زایمان و بعد از آن در بخش دولتی و غیر دولتی ثبت و رصد شود.