هیچ واحد اقتصادی و تولید کنندهای مجاز به افزایش قیمت تولیدکننده نیست .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان گفت: قیمت تولید کننده درج شده بر روی کالاها باید مبنای تمامی قراردادهای فروش و محاسبه ضرایب قیمت تمام شده در حلقههای توزیع باشد.
امیر حسین نظری افزود: درج قیمت تولید کننده بر روی کالاها از پارسال با دستور این وزارتخانه عملیاتی شده است و انجام ندادن این دستورالعمل از سوی شرکتها و واحدهای صنفی تخلف محسوب میشود.
وی گفت: مبنای محاسبه سود و قیمت نهایی کالا برای واحدهای صنفی و مراکز توزیع، قیمت تولید کننده درج شده بر روی کالا از سوی کارخانهها است.
نظری ادامه داد: هیچ واحد اقتصادی و تولید کنندهای مجاز به افزایش قیمت تولیدکننده به دلیل ابلاغ این قانون و دستورالعمل نیست.
رییس سازمان صمت خوزستان افزود: در صورتی که قیمت مصرف کننده کالایی با مبنا قرار دادن قیمت تولید کننده و اعمال ضرایب شبکه توزیع، بیش از مصرف کننده قبلی باشد واحد تولیدی و وارداتی مکلف به تعدیل قیمت خود خواهد بود.
وی ادامه داد: اعمال قیمت تولید کننده بر روی کالاها از سوی کارخانجات از پارسال در چهار مرحله انجام گرفت و تمامی واحدهای صنفی، مراکز پخش و کارخانهها ملزم به رعایت این دستور العمل هستند.
نظری بیان کرد: متاسفانه برخی از واحدهای صنفی در سطح خرده فروشی تاکنون اقدام لازم برای درج قیمت مصرف کننده در قفسه و یا بر روی کالا انجام ندادهاند و سودهایی را بالاتر از قیمت مصوب از خریداران دریافت میکنند.
رییس سازمان صمت خوزستان گفت: تمامی واحدهای صنفی و وارداتی و خرده فروشان ملزم هستند که قیمت مصرف کننده را با لحاظ ضرایب سود تعیین شده طبق قانون روی کالاها و یا در واحد صنفی خود درج کنند در غیر اینصورت با فرد خاطی به دلیل رعایت نکردن قانون تعیین شده برخورد جدی خواهد شد.
لحاظ و درج قیمت تولید بر روی کالاها از پارسال به دستور وزارت صمت توسط کارخانهها اعمال شده است، اما هنور برخی واحدهای صنفی و مراکز پخش حاضر به اجرای این قانون و فروش کالا با این روش نیستند.
بیشتر بخوانید : ضرورت نظارت جدی تر در بازار برای کنترل قیمت ها +فیلم
در این روش مصرف کننده میتواند قیمت تولید کالا را مشاهده، و از میزان سودی که واحد صنفی دریافت میکند نیز مطلع شود. اجرای درست این روش میتواند جلوی بسیاری از تخلفات صنفی و سود دلالان را بگیرد.
در خوزستان ۱۵۰ هزار واحد صنفی وجود دارد.