معاون رئیس قوه قضاییه در نشست هم اندیشی فعالان حوزه فناوری اطلاعات و نوآوری و شرکتهای دانش بنیان عنوان کرد: ضرورت ارتقای ادبیات حقوقی و قضایی در حوزه سایبری/ ضرورت حمایت از شرکتهای دانش بنیان/ ضرورت ایجاد درگاه اختصاصی برای دریافت مشکلات، انتقادات و پیشنهادات شرکتهای دانش بنیان
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، دکتر حسن بابایی در مراسم هم اندیشی فعالان حوزه فناوری اطلاعات، نوآوری و شرکتهای دانش بنیان که با حضور ۴۵ شرکت دانش بنیان در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برگزار شد با اشاره به شعار سال مبنی بر "تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین" بر رفع مشکلات شرکتهای دانش بنیان به صورت ویژه تاکید کرد.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام گفت: حضرت آیت الله خامنهای با اشاره به بعضی دیدگاههای مطرحشده درباره ناسازگاری دو خصوصیتِ «دانشبنیانی» و «اشتغالآفرینی» فرمودند که این حرف درست است که با پیشرفتِ فناوری، نیاز به نیروی انسانی کمتر میشود، اما این مطلب درباره شرایط کشور ما که ظرفیتهای تعطیل یا نیمهتعطیل زیادی در بخشهای پاییندست دارد صادق نیست و با دانشبنیان کردن تولید در این بخشها، فرصتهای شغلی نیز چند برابر میشود.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری تاکید فرمودند که متأسفانه درصد بالایی از دانشآموختگان کشور در عرصههای غیر مرتبط با رشته تحصیلی خود شاغل هستند که با گسترش شرکتهای دانشبنیان، کیفیت نیروی انسانی دستگاهها نیز ارتقاء مییابد و نخبگان از روی آوردن به مشاغل کمارزش بینیاز میشوند.
معاون رییس قوه قضاییه با اشاره به ضرورت فناورانه شدن بیش از پیش خدمات قضایی عنوان کرد: تحول دیجیتال و فناوری در دستگاه قضایی میتواند در کاهش بسیاری از پروندهها موثر واقع شود.
ایجاد درگاه انتقادات و اعتراضات ویژه شرکتهای دانش بنیان
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه باید ادبیات حقوقی و قضایی در حوزه دیجیتال را توسعه دهیم گفت: در زمینه قانون گذاری نیاز به قانون جامع و کامل در حوزه اقتصاد دانش بنیان داریم تا این شرکتها کاملا" تحت حمایت قرار گیرند.
دکتر بابایی با تاکید بر اینکه باید از شرکتهای دانش بنیان حمایت کنیم تا شاهد افزایش اشتغال باشیم افزود: درگاهی برای دریافت اعتراضات، انتقادات و پیشنهادات راه اندازی شده است تا حل مسائل شرکتهای دانش بنیان در اولویت باشد.
ضرورت تشکیل کارگروههای تخصصی
وی با تاکید بر تشکیل کارگروههای تخصصی با فعالان شرکتهای دانش بنیان اظهار کرد: تولیدکنندگان واقعی و فعالان حوزه کسب و کار میتوانند نسبت به ثبت علائم تجاری در مرکز مالکیت معنوی اقدام نمایند و شرکتهای فعال در حوزه دانش بنیان نیز میتوانند علامتهای خود را ثبت کنند. دکتر بابایی اظهار امیدواری کرد روز به روز شاهد فعالیت بیشتر شرکتهای دانش بنیان باشیم.
حمایت از دانش بنیان در دستور کار قرار دارد
همچنین در ادامه دکتر هاشمی معاون توسعه فناوری و خدمات الکترونیک ثبتی با بیان اینکه این نشست هم اندیشی در اولین ماه از سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین برگزار میشود افزود: عزم سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در دوره جدید در زمینه حمایت از این شرکتها و فناوریهای نوین جدی و غیر قابل بازگشت است.
هاشمی مهمانان حاضر در جلسه را از مهمترین ظرفیتهای دانشی و عملیاتی در زیستبوم نوآوری و دانشبنیان کشور برشمرد و تاکید کرد حضار این نشست نقش بیبدیلی در توسعه اشتغال دانش بنیان و اقتصاد دیجیتال داشتهاند.
وی ادامه داد: زیست بوم نوآوری آغاز حرکتی نوین در استفاده حداکثری از حوزه ثبتی است. ما در زمینه حل مسائل شرکتهای دانش بنیان به جد ورود خواهیم کرد و تعامل گستردهای را با این شرکتها در زمینههای مختلف خواهیم داشت.
دکتر هاشمی اظهار امیدواری کرد این جلسه فتح باب و آغاز حرکتی نوین در بهرهگیری حداکثری از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و نوآور در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور باشد.
در ادامه آقای میرطاهری رییس مرکز مالکیت معنوی با اعلام ایجاد مسیر ویژه برای تولیدکنندگان و فعالان حوزه کسب و کار و شرکتهای فعال در حوزه دانش بنیان ضمن بیان اینکه محدودیتی برای ثبت علائم تجاری وجود ندارد افزود: اگر نظارت و کنترلی بر ثبت علایم تجاری نیز وجود داشته باشد از این جهت است که قبلا برخی افراد علائم تجاری را احتکار نموده و این علایم را به خاطر جذابیتهای آن ثبت میکردند و هدف تولیدی نداشتند.
وی با بیان اینکه امسال اتصال الکترونیکی به وزارت صمت و سازمان غذا و دارو به منظور تسهیل ثبت علایم تجاری تولیدکنندگان واقعی و فعالان حوزه کسب و کار انجام شده است گفت: این آمادگی در مرکز وجود دارد که پیشخوان مالکیت فکری در پارکهای علم و فناوری ایجاد شود.
رئیس مرکز مالکیت معنوی بیان کرد: در خصوص تجاری سازی اختراعات ثبت شده نیز پنجرهای در مالکیت معنوی برای ارائه اطلاعات مخترع و اختراع ثبت شده وجود دارد که سرمایه گذاران به آسانی میتوانند به آن دسترسی داشته باشند. وی افزود: امروز فرآیند ثبت علایم تجاری به کمتر از ۲۵ روز رسیده است و امیدواریم با همفکری و هم اندیشی شرکتهای دانش بنیان بتوانیم گامهای موثری در جهت تحقق شعار سال برداریم.
رئیس مرکز مالکیت معنوی بیان داشت: در راستای اجرای دستور ریاست محترم سازمان روزهای دوشنبه هر هفته از ساعت ۹صبح تا ۱۴ در جهت تسریع رسیدگی به درخواستهای تولیدکنندگان و اعضای شرکتهای فعال در حوزه دانش بنیان دیدار مردمی داریم و در این رابطه میز خدمت برای مراجعین دانش بنیان نیز در حال راه اندازی است لذا حل مسائل شرکتهای دانش بنیان در اولویت مرکز مالکیت معنوی قرار دارد.
در ادامه اسلامی، رییس سازمان نظام صنفی رایانهای با بیان اینکه کسب و کارهای نوین در دوران تحریم رشد جدی داشته است اظهار کرد: مدیران باید از فناوری نوین استفاده کرده و به دنبال تکریم افراد در این حرفه باشند. وی افزود: پیشنهاد بنده این است که موضوعات دانش بنیان باید به جد پیگیری شود و مرکز نوآوری در این راستا برای نظارت و حل مسائل تشکیل شود. همچنین محمدی مدیرعامل شرکت دی جی کالا و رییس هیات مدیره اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی با بیان اینکه قوه قضاییه در چند سال اخیر توجه ویژه به این امر داشته است گفت: امروزه باید در راستای احراز هویت شرکتهای دانش بنیان دقت بسیاری شود تا شاهد سوء استفاده در این زمینه نباشیم.
در ادامه کارشناسان و مدیران کسب و کارهای مجازی نقطه نظرات خود را بیان کردند که طی بررسی و پس از ارائه نقطه نظرات مصوب شد ۴ کارگروه تخصصی برای آسیب شناسی مسائل تشکیل شود و در نهایت این کارگروهها گزارش خود را در جلسه آینده مطرح کنند تا شاهد بهبود وضعیت و حل مسائل باشیم.