مدیر پزشکی و ورزشی کمیته ملی پارالمپیک از تشکیل پرونده سلامت الکترونیک برای ورزشکاران اعزامی به بازیهای پاراآسیایی هانگژو خبر داد.
کوهپایه زاده افزود: معاینات مورد نظر شامل معاینات عمومی، قلب، عضلانی و اسکلتی و نیز انجام آزمایشهای لازم در ایستگاههای مختلف انجام میشود و در صورت نیاز مواردی مانند اکو و تست ورزش نیز برای ورزشکاران انجام خواهد شد. علاوه بر این آموزشهای لازم در خصوص داروهای مصرفی و نیز توصیههای مورد نظر برای پیشگیری و کنترل دوپینگ در اختیار ورزشکاران قرار میگیرد و در مرحله آخر نیز ارزیابی تنفسی انجام میشود.
وی گفت: نتیجه حاصله از این معاینات پس از جمع بندی همکاران فدراسیون پزشکی و ورزشی به صورت گزارش هفتگی به مدیریت پزشکی کمیته ملی پارالمپیک ارسال میشود.
مدیر پزشکی ورزشی کمیته ملی پارالمپیک افزود: حدود ۳۰۰ ورزشکار کاندیدا برای حضور در بازیهای پاراآسیایی هانگژو ۲۰۲۲، در ۶ هفته مورد معاینات پزشکی قرار میگیرند و امیدوارم تا پایان اردیبهشت اطلاعات کامل هر ورزشکار را به صورت پرونده الکترونیک در اختیار داشته باشیم.
کوهپایه زاده خاطرنشان کرد: پس از انجام معاینات، ورزشکارانی که نیاز به فیزیوتراپی و حرکات اصلاحی داشته باشند به متخصصین ارجاع داده میشوند. همچنین پرونده پزشکی در ماههای آینده نیز تکمیل میشود و امیدواریم که با همراهی کادرفنی و سرپرستی در رشتههای اعزامی بتوانیم در زمانهای مقرر نسبت به بروزرسانی و تکمیل پرونده پزشکی ورزشکاران اقدام کنیم.
وی افزود: تیمی از همکاران متخصص تغذیه از بهمن پارسال و زیر نظر خانم دکتر محمدیان ارزیابیهای لازم را در خصوص تغذیه ورزشکاران از طریق فرمهای ویژه مورد بررسی قرار دادند و تقریبا نیمی از ورزشکاران از این طریق مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج بدست آمده از این فرمها و نیز نتایج آزمایشهای لازم در اختیار تیم تغذیه قرار خواهد گرفت و تغذیه متناسب با هر یک از ورزشکاران را میتوانیم در کنار منوی عمومی اردوها داشته باشیم.
مدیر پزشکی ورزشی کمیته ملی پارالمپیک گفت: در بخش تغذیه مبحث آموزش مجازی را نیز در نظر داریم که در حال طراحی و برنامه ریزی برای تولید ۶ تا ۸ جلسه آموزشی برای تغذیه همه ورزشکاران، مربیان و سرپرستان هستیم. علاوه بر آموزش در نظر داریم با ارزیابیهای انجام شده کیفیت منوهای اردوها را نیز به کمک متخصصین و همراهی سرپرستان اردوها در فدراسیونهای همکار بهبود دهیم و زمینه بهره مندی از یک غذای سلام و متناسب را برای ورزشکاران فراهم آوریم.
کوهپایه زاده تصریح کرد: در بخش روان شناسی نیز دکتر رفیعی پور و یک تیم ۱۰ نفره در تلاش هستند تا هر یک از تیمهای تحت پوشش را با یک کارشناس روان شناسی ورزشی همراه کنند تا به صورت دائمی در کنار ورزشکاران باشند. در بخش آموزش نیز ۸ جلسه آموزشی به صورت مجازی در نظر گرفته شده که تا ماه آینده آماده خواهد شد. همچنین با توجه به تستهای انجام شده، ورزشکارانی که نیاز به مداخلات روان شناسی داشته باشند، تمرینات لازم را به کمک تیم روان شناسی دریافت خواهند کرد.
وی افزود: در بخش کلاس بندی هم به منظور افزایش توان پشتوانه سازی در سطح ملی، پیش از سال جدید و با کمک دکتر سخنگویی، دکتر زرگران و همکارانشان چهار دوره ملی کلاس بندی در رشتههای شنا، وزنه برداری، دو و میدانی و والیبال نشسته طراحی شد که بخش عمومی این دورهها به صورت مجازی و دوره عملی به صورت حضوری برگزار شد و ۷۰ نفر از سراسر کشور در این دورهها حضور پیدا کردند و نتایج خوبی نیز حاصل شد.
کوهپایه زاده در پایان از همکاری مسئولین و همکاران فدراسیون پزشکی، ورزشی و دیگر فدراسیونها در برگزاری برنامههای سنجش و ارزیابی ورزشکاران تشکر و ابراز امیدواری کرد که پروندههای سلامت ورزشکاران با بهترین شکل و کیفیت در زمانهای مقرر تکمیل شود.