حقوق بشر، دموکراسی یا ارزشهای مشترک، لفاظیهای مشترکی است که آمریکا از آنها برای توجیه تجاوزات و مداخلاتش استفاده میکند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از شین هوا، تحلیلگران و ناظران میگویند اعتیاد آمریکا به اعمال قدرت نظامی و کسب منافع اقتصادی و سیاسی فراوان از ایجاد مناقشه و مداخله خودسرانه، بزرگترین تهدید برای ثبات و صلح جهانی است.
جیمی کارتر رئیس جمهور سابق آمریکا در اظهاراتی در آوریل ۲۰۱۹ اعلام کرد آمریکا تنها ۱۶ سال از ۲۴۲ سال قدمت خود را بعنوان یک ملت در صلح سپری کرده و این کشور در تاریخ جهان بیشترین دوران را به عنوان یک کشور جنگی سپری کرده است.
آمريکا بدنبال منافع ژئوپلیتیک خود است
امریکا با براه اندازی مستقیم جنگ، حمایت از جنگهای نیابتی، دامن زدن به خصومتهای بین دولتی برای مهندسی انقلابهای رنگی، در بیشترین جنگهای اصلی یا مناقشات نظامی از زمان جنگ جهانی دوم شرکت داشته است. این جنگها و مناقشات، کشورهای مورد حمله را نابود کرده، جان میلیونها غیرنظامی را گرفته و دهها میلیون نفر را آواره کرده است.
مناقشه روسیه و اوکراین تازهترین نمونه از وقایعی است که در آن آمریکا با دامن زدن به رویاروییها در کشورها یا مناطق دیگر، بدنبال منافع ژئوپلیتیک خودش است.
ویلیام جونز رئیس دفتر بازبینی اطلاعاتی اجرایی آمریکا در واشنگتن اعلام کرده که آمریکا اصلا به نگرانی اصلی روسیه درباره گسترش ناتو به سمت شرق توجهی نکرده است؛ اقدامی که تنها به منظور حفظ جایگاه برتری طلبی آمریکا در اروپاست و مغایر با سیاست همکاری است که غرب بعد از جنگ سرد به آن متعهد شد.
لی هسین لونگ نخست وزیر سنگاپور ۱ آوریل در گفتگویی با هیئت تحریریه وال استریت ژورنال از آمریکا خواست مناقشه روسیه – اوکراین را نبرد دموکراسیها علیه حکومتهای خودکامه نکند.
لی گفت:" شما باید خیلی محتاط باشید تا مشکل با اوکراین به گونهای تعبیر نشود که به صورت خودکار، چین در طرف غلط ایستاده است. "
وی افزود رابطه چین و آمریکا یکی از مواردی است که بواسطه این مناقشه پیچیده خواهد شد.
لی ادامه داد اگر شما بگویید دموکراسیها در برابر حکومتهای خودکامه - به صورت کلی- این بدین معنی است که چین در طرف اشتباه است و این مسئله اوضاع را دشوارتر میکند. "
جامعه بین المللی در حال پرداخت هزینه تحریمهای یکجانبه آمريکاست
بعد از آغاز مناقشه روسیه و اوکراین، آمریکا به آتش این جنگ دامن زده، به اوکراین سلاح منتقل میکند و متحدانش را به سمت اعمال تحریمهای فراگیر علیه روسیه سوق میدهد.
مقامات وزارت خزانه داری آمریکا ۲۹ مارس همزمان با پیشرفت گفتگوهای صلح بین روسیه و اوکراین از اعمال تحریمهای بیشتر علیه اقتصاد روسیه و زنجیره تدارکات خبر داد.
باتوجه به اینکه روسیه یک صادرکننده اصلی در مورد برخی از اساسیترین کالاها در جهان است، اعمال تحریمهای اقتصادی گسترده آمریکا، تجارت در این کالاها را با مشکل همراه کرده، زنجیره تامین جهانی را مختل کرده و به شدت بر بهبود اوضاع اقتصادی جهان بعد از همه گیری کرونا تاثیر گذاشته است.
جامعه بین المللی در حال پرداخت هزینههای این تحریمهای یکجانبه است و اروپا در بین کسانی است که از تاثیر این تحریمها صدمه دیده است و صورتحسابهای انرژی و قیمت کالاها برای مردم این کشورها به شدت افزایش یافته است. در عین حال کشورهای فقیرتر در شمال آفریقا، آسیا و خاورمیانه با خطر ناامنی مواد غذایی کافی مواجهند چرا که این مناقشه باعث افزایش اقلام مواد غذایی در بخش عمدهای از جهان شده است.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به پرسشی در جریان یک کنفرانس خبری در بروکسل در اواخر ماه مارس اعلام کرد تحریمها علیه روسیه بسیاری از کشورها را تحت تاثیر قرار میدهد و بسیاری از آنها با کمبودهای مواد غذایی مواجه میشوند.
بایدن افزود:" ما درباره کمبودهای مواد غذایی صحبت میکنیم و این مسئله واقعی است. هزینه این تحریمها فقط شامل حال روسیه نمیشود بلکه مجموعه زیادی از کشورها از جمله کشورهای اروپایی و همچنین کشور خود ما را نیز شامل میشود. "
حقوق بشر، دموکراسی یا ارزشهای مشترک، لفاظیهای مشترکی است که آمریکا از آنها برای توجیه تجاوزات و مداخلاتش استفاده میکند.
با این حال، آنها همه دروغهایی در مواجهه با تراژدیهای انسانی متعددی است که این کشور به آنها دامن میزند، وقوع آنها را تسهیل میکند و از آنها نفع میبرد.
بدنبال تحریمهای آمریکا علیه ایران از سال ۲۰۱۷ تا اواخر ۲۰۲۰، صادرات نفت خام ایران بیش از ۸۰ درصد کاهش یافت که این امر ضربه سنگینی به اقتصاد این کشور وارد آورد و درد و رنج زیادی را بر مردم ایران تحمیل کرد.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ۲۳ ژوئن ۲۰۲۱ برای بیست و نهمین سال متوالی به قطعنامهای رای داد و در آن از آمریکا خواست به تحریمها علیه کوبا پایان داده و به منظور بهبود روابط دوجانبه با این کشور، گفتگو را آغاز کند.
برونو رودریگز وزیر امور خارجه کوبا اعلام کرد آمریکا به اعمال تحریم و محدودیت علیه کوبا باتوجه به همه گیری کووید ۱۹ ادامه داد و این امر صدمات هنگفتی را بر اقتصاد و جامعه کوبا وارد آورد و مردم کوبا از این اقدام بشدت غیرانسانی، صدمه دیدند.
در عین حال بر اساس مطالعه مرکز تحقیقات سیاست اقتصادی مستقر در آمریکا در سال ۲۰۱۹، ۴۰ هزار نفر در ونزوئلا بین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ در نتیجه تحریمهای آمریکا جان خود را ازدست دادند.
مارک ویسبروت مدیر و نویسنده مشترک این مطالعه اعلام کرد:" تحریمها مانع از دسترسی مردم ونزوئلا به داروهای حیات بخش، تجهیزات پزشکی، مواد غذایی و دیگر واردات ضروری شد. این اقدام براساس حقوق بین الملل و حقوق آمریکا و معاهداتی که امریکا امضا کرده است، غیرقانونی است. "
زمانیکه آمریکا، نیروهایش را از افغانستان خارج کرد، این کشور فورا میلیاردها دلار درامد ارزی خارجی در بانک مرکزی افغانستان را مسدود کرد و این امر اقتصاد افغانستان را تا آستانه فروپاشی پیش برد و زندگی را برای مردم این کشور به بدترین وضعیت رساند.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در ماه ژانویه هشدار داد میلیونها افغان در آستانه مرگ و میر هستند و از آمریکا و بانک جهانی خواست داراییهای این کشور را آزاد کند.
همه مجبورند از پرچم دار دموکراسی در دنیا حمایت کنند.
بدتر از خطر سلطه گری امریکا ، حس زودباوری ملتهاست که دروغهای این ابرقدرت پوشالی را باور می کنند و باعث پررویی و گستاخی این کشور می شوند.
اصولا باورها باعث ایجاد قدرت و مافیا می شوند. و تا زمانی که باورهای دروغین در ذهن ملتهاست نظام های سلطه گر وجود دارند و ملتها را به بردگی می گیرند.
ریشه زودباوری حماقت است.
نظام سلطه گر جهانی برای احمق نگاه داشتن ملتها برنامه ریزی و سرمایه گذاری بزرگی انجام داده است و ملتها را به گونه ای تربیت و هدایت کرده است که احمق و کودن باقی بمانندو حتی اگر بخواهند تغییر عقیده بدهند به خودشان اسیب برسانند.
افراد احمق وقتی تغییر عقیده می دهند فقط ترسناک و خطرناک می شوند.