سامانه آموزش مهارتی و ارزیابی درک خطر، جدیدترین دستاورد یک شرکت دانش بنیان در زمینه شبیه سازی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما؛ اثربخشی شبیه ساز در تغییر رفتار رانندگان پرخطر، سنجش زمان عکس العمل کاربر در شرایط مختلف، صلاحیت سنجی و سنجش درک خطر رانندگان، سنجش خستگی و خواب آلودگی و میزان توجه از جمله سناریوهای پژوهشی این سامانه است.
این شرکت ده سال سابقه در طراحی و تولید انواع دستگاههای شبیه سازهای رانندگی خودروهای سبک، سنگین و ویژه دارد. تاکنون بیش از ۸۰۰۰ راننده شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه تاکنون در دورههای آموزشی این مرکز در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی شرکت کرده اند و هیچ راننده اتوبوسی در تهران نمیتواند بدون گذاندن این دوره آموزشی مشغول به کار شود.
دستگاههای شبیه ساز رانندگی و دوره صلاحیت سنجی رانندگان این مرکز ،دانش بنیان میباشد و مورد تایید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرارگرفته است. به منظور القای دقیقتر حس رانندگی، سکوهای متحرک با رباتهای سه درجه آزادی طراحی و ساخته شده است تا راننده حس واقعی تری از شتابها و حرکات خودرو در شرایط مجازی داشته باشد. همچنین از چند نمایشگر با میدان دید بالا (۱۲۰-۱۵۰ درجه) برای پخش تصاویر استفاده گردیده است. در محیط مجازی، برخی از خیابانها و معابر شهر تهران با تصویربرداری واقعی، شبیه سازی شده اند. همچنین جادههای پرخطر بین شهری (مریوان- سنندج) و آزادراه حرم تا حرم نیز شبیه سازی شده اند.