مدیر بخش تولید واکسنهای ویروسی مؤسسه رازی گفت: از آنجا که ویروس مرز جغرافیایی نمیشناسد، به راحتی نمیتوان از پاکسازی کامل ویروسی مانند ویروس فلج اطفال در کشور سخن گفت و باید مراقب بود.
وی با اشاره به پیشرفتهای ایجاد شده در زمینه حذف بیماری فلج اطفال در کشور از زمان تولید واکسن این بیماری در مؤسسه رازی در سال ۱۹۷۰ ادامه داد: از سال ۱۹۸۸ ایران توانسته تیپهای وحشی فلج اطفال را ریشه کن کند.
مدیر بخش تولید واکسنهای ویروسی مؤسسه رازی گفت: به کمک واکسن فلج اطفال تیپهای ۲ و ۳ ویروس وحشی فلج اطفال در جهان ریشه کن شده است و فقط نوع ۱ ویروس فلج اطفال وحشی همچنان در برخی کشورها همچون پاکستان و افغانستان وجود دارد.
دکتر محمدی با اشاره به اینکه هنوز هنوز ویروس وحشی تیپ ۱ در کشور رؤیت نشده است، افزود: واکسیناسیون تنها راه پیشگیری از این بیماری است.
وی ادامه داد: بر اساس برنامه اجباری واکسیناسیون وزارت بهداشت، ۳ دُز واکسن فلج اطفال به شکل قطره خوراکی ارائه میشود؛ دُز اول در بدو تولد یا حداقل در ۱ تا ۳ ماهگی و بعد به فاصله ۳ ماه، دُزهای بعدی را دریافت میکنند.
مدیر بخش تولید واکسنهای ویروسی مؤسسه رازی گفت: بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت در زمینه مبارزه با فلج اطفال، در مواردی که شیوع بیماری وجود داشته باشد واکسن به صورت یادآور زده میشود تا در صورت وجود ضعف ایمنی در برخی افراد، ویروس وحشی بار دیگر در جامعه گردش پیدا نکند.
دکتر محمدی با بیان اینکه ویروس خوراکی واکسن هم این قابلیت را دارد که از یک فرد به فرد دیگر منتقل شود، افزود: این شکل از ویروس قابلیت بیماری زایی در افراد واکسینه شده را ندارند، اما در صورتی که میزان شیوع اش بیشتر بشود میتواند ایجاد مشکل کند.
وی با اشاره به اینکه از سال ۱۳۹۸ اقداماتی برای تولید واکسنهای سل، زونا در مؤسسه رازی آغاز شده است، ادامه داد: مؤسسه رازی همچنین در زمینه تولید واکسن یک بیماری تنفسی که براورد میشود در دهه آینده مشکل ساز شود، گامهایی برداشته است.
مدیر بخش تولید واکسنهای ویروسی مؤسسه رازی با اشاره به تمهیداتی که در مؤسسه برای تولید واکسن هاری و همچنین «روتاوایروس» انجام شده است، گفت: این گامها در حد آزمایش و آمادگی اولیه است و عملیاتی شدن تولید این واکسنها نیازمند حمایتهای دولتی است.