گرد آوری خاطرههای اسیران جنگ در قالب کتابهای ادبی باعث ماندگاری بخشی از تاریخ میشود.
تینا محمدحسینی نویسنده و پژوهشگر حوزه ادبیات دفاع مقدس در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: نوشتن کتاب های دفاع مقدس و ثبت خاطرهها در هر جامعهای که جنگ را تجربه کرده است ضروری است تا غبار فراموشی بر آنها ننشیند.
نویسنده و پژوهشگر حوزه ادبیات دفاع مقدس با اشاره به کتاب تلخی رهایی نوشته جواد کامور بخشایش افزود: این کتاب اثری متفاوت در حوزه خاطرات اسیران ۸ سال دفاع مقدس است از آن رو که راوی افزون بر اردوگاه عراق، اردوگاه اشرف را نیز تجربه میکند.
محمدحسینی گفت: کتاب تلخی رهایی به نوعی اعتراف نامه است که راوی با گفتن خاطراتش از اردوگاه اشرف میخواهد از رنجهای ناشی از تصمیماتش رها شود.
نویسنده و پژوهشگر حوزه ادبیات دفاع مقدس افزود: انسان معاصر خود تصمیم میگیرد و با تصمیماتش زندگی خود را میسازد و ما در کتاب تلخی رهایی با این موضوع روبرو هستیم و مخاطب و خواننده خود باید درباره تصمیمات راوی داوری کند.
محمد حسینی گفت: کتاب تلخی رهایی مستندنگاری از اردوگاه اشرف است که شاید تا کنون هیچ اسیری درباره آن صحبت نکرده است و بارنخست علی بیگلری راوی تلخی رهایی جرات بیان خاطراتش را از این اردوگاه یافته است.
نویسنده و پژوهشگر حوزه ادبیات دفاع مقدس افزود: کتاب تلخی رهایی شروع بسیار جذابی دارد و آغاز از آن جایی است که راوی تصمیم میگیرد از اردوگاه الرمادی و اطفال عراق به اردوگاه اشرف برود.