دعای روز شانزدهم ماه مبارک رمضان +صوت و فیلم
دعای روز شانزدهم ماه مبارک رمضان نیز همانند دیگر دعاهای این ماه مقدس با محتوا و سرشار از معانی پر مغز است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما دعاهای ماه مبارک رمضان که در مفاتیح الجنان به صورت مفصل شرح داده شده است فرصتی است تا روزه داران با خواندن و عمل به این ادعیه بعد انسانی خود را تقویت کنند در دعای روز شانزدهم ماه مبارک رمضان می خوانیم:
اللهمّ وَفّقْنی فیهِ لِموافَقَةِ الأبْرارِ وجَنّبْنی فیهِ مُرافَقَةِ الأشْرارِ وأوِنی فیهِ بِرَحْمَتِکَ الى دارِ القَرارِ بالهِیّتَکِ یا إلَهَ العالَمین.
خدایا توفیقم ده در آن به سازش کردن نیکان و دورم دار در آن از رفاقت بدان و جایم ده در آن با مهرت به سوى خانه آرامش به خدایى خودت اى معبـود جهانیان.
تفسیر دعای روز شانزدهم ماه مبارک رمضان
در دعای روز شانزدهم ماه رمضان بنده به خداوند عرض میکند: " خدایا توفیقم ده در آن به سازش کردن نیکان و دورم دار در آن از رفاقت بدان. "در بخش اول دعای روز شانزدهم یعنی : اللهمّ وَفّقْنی فیهِ لِموافَقَةِ الأبْرارِ ، از خدا می خواهیم که خدا ما را توفیق دهد که با این ابرار موافق باشیم یعنی اخلاق و اعمال و صفات و اعتقادات ما مطابق با آن اعتقادات و اعمال و اخلاقی که ابرار دارند، باشد.
ابرار چه کسانی هستند؟ ابرار» جمع «بَر» است. مصدر «بَر» هم «بِر» است که به معنای خیر و خوبیهای بسیار میباشد، کسی که بسیار
کسی که بسیار نیکوکاری بکند یا نیکویی بسیاری که به کسی برسد، بِر خوانده میشود.
نیکوکاری بکند یا نیکویی بسیاری که به کسی برسد، بِر خوانده میشود.
مطالب بیشتر :
تشریح بخش دوم دعای روز شانزدهم ماه مبارک
در بخش بعدی این دعا می گوییم :و حنبنی فیه مورافقه`الاشرار»،بدر اینجا ،مرافقت غیر از موافقت است.
«رفیق» به معنای همنشین است و «مرافقت» معنای معاشرت و همنشینی و دید و بازدید را دارد
. ممکن است انسان با کسی مرافقت داشته باشد، ولی عقیده و عملش مثل او نباشد.
یک آدم مؤمنی نماز خوان است، روزه بگیر است، همه عبادات را بجا میآورد، ولی رفیقی دارد که آن رفیقش اهل این کارها نیست و از بدان است، ولی او کار خودش را میکند، کارش مثل کار آن رفیقش نیست گرچه با او همنشینی میکند.
فیلم :مثال برای همنشین خوب و بد
میبینیم در این دعا نمیگوید که ما را مثل اشرار قرار نده، یا ما را موافق اشرار قرار نده، در حالیکه آنجا میگفت ما را موافق ابرار قرار بده، لذا می گوییم خدایا اعمال و افعالمان را مطابق نیکان و اهل (بر) قرار بده و ما را از رفاقت و همنشینی و رفت وآمد و دوستی با
آدم مؤمن نمیخواهد با اشرار همکاری بکند؛ لذا میگوید: مرا حتی از رفاقت و دوستی و همنشینی با اشرار هم دور بدار، یعنی جوری باشد که من با بدان و اهل شر معاشرت و همنشینی و همکاری نداشته باشم؛
اشرار دور بدار. یقیناً اگر این امر تحقق پیدا بکند، انسان از اهل بهشت است.
فایل صوتی دعای روز شانزدهم ماه مبارک رمضان
مطالب بیشتر :
عاشقانه روز شانزدهم ماه ضیافت خدا
تفسیر بخش آخر دعای روز شانزدهم ماه مبارک رمضان
«و اونی فیه برحمتک الی دارالقرار»
دنیا جای عبور کردن و رفتن است، جایی نیست که انسان همیشه بماند. دار مجاز محل عبور است، ولی آنجایی که قرارگاه انسان است و باید بماند، دار آخرت است. در پایان این دعا میگوییم: «بالهیتک یا اله العالمین». در اینجا «اله» به معنای معبود است، (به مقام خدایی توای خدای عالمیان!) به حق خدایی تو! تو را قسم میدهم که این دعاهای مرا مستجاب بفرمایی.
زود گذر بودن دنیا
تفسیر آیت الله مجتهد تهرانی از فانی بودن دنیا
این استاد اخلاق در یکی از کلاسهای خود به کسانی اشاره کرد که به این دنیا دل بسته اند و بیان کرد :
افرادی که همه حساب و کتابشان را متمرکز کرده اند روی این دنیا و در خدمت این دنیا هستند، همیشه در غصه و غم خواهند بود.
حدیث داریم کسی که در خدمت دنیا باشد دنیا او را در منگنه و فشار می گذارد .در مقابل کسانی که دنیا را رها کرده اند و بیشتر به تقوا می پردازند دنیا در خدمت این افراد است . خدا به دنیا فرموده است در
.خدمت بندگان صالح من باش
آیت الله مجتهد تهرانی در خدمت دنیا نباشیم
التماس دعا