این طرح اقتصادی قرار است بنادر گوادر و کراچی را به شمال پاکستان و غرب چین متصل کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از اسلام اباد، به گفته خالد منصور رئیس کمیته نظارت بر طرح سی پک پاکستان، راهرو سی پک از سال ۲۰۱۶ با مشارکت چین در پاکستان با هدف توسعه شبکههای حمل، ساخت نیروگاههای انرژی، و ایجاد مناطق ویژه اقتصادی در پاکستان آغار شده است.
این طرح اقتصادی قرار است بنادر گوادر و کراچی را به شمال پاکستان و غرب چین متصل کند. سی پک هم اکنون با سرمایه گذاری ۶۲ میلیارد دلاری چین در پاکستان در حال اجراست که میتوان گفت این میزان سرمایه گذاری پکن چندین برابر کل سرمایه گذاری دیگر کشورهای خارجی در پاکستان است.
طرحی که از آن به عنوان فرصتی برای گسترش ارتباطات منطقهای یاد میشود همواره باکارشکنی غرب به ویژه سنگاندازی آمریکاییها مواجه بوده است.
به گفته سید محمد علی حسینی سفیر کشورمان در پاکستان با توجه به وجود زیر ساختهای متناسب حمل و نقل و انرژی در ایران مشارکت کشورمان در این طرح میتواند مزایای اقتصادی و موفقعیت سی پک را دو چندان کند.
کارشناسان در پاکستان معتقدند: طرح سی پک و در کنار آن برنامه راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین زمینه ساز یک جبهه واحد برای مقابله با اقدامات یکجانبه گرایانه آمریکا و غلبه بر انحصار طلبی این کشور را تشکیل دهند.