رییس سازمان انرژی اتمی: سند توسعه پرتودهی برای پیشگیری از آفت و جلوگیری از ضایعات محصولات کشاورزی به صورت آزمایشی در برخی استانها اجرایی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران؛رییس سازمان انرژی اتمی در جلسه ویدئو کنفرانسی با دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی مازندران - ساری، گفت: فناوری صلح آمیز هستهای نماد پیشرفت کشور است که دشمنان با تمام توان خود از جمله تحریمهای ظالمانه و فشار حداکثری سعی در سنگ اندازی در راه این پیشرفت هستند.
محمد اسلامی افزود: دشمنان همواره با نگرش منفی به جامعه در تمام این سالها سعی کردند تا فناوری هستهای رشد لازم را نداشته باشد، اما اکنون چرخه سوخت هستهای صددرصد ایرانی شده است.
وی گفت: صنعت هستهای کاربرد زیادی در افزایش بهره وری تولیدات کشاورزی و در نتیجه معیشت کشاورزان دارد و مازندران یکی از قطبهای بزرگ کشاورزی محسوب میشود.
رییس سازمان انرژی اتمی افزود: طرح پایلوت عقیم سازی حشرات و آفت مگس مدیترانهای در ساری یکی از گامهای بزرگ فناوری هستهای است که در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.
اسلامی گفت:سازمان انرژی اتمی در بخش کشاورزی با بهره گیری از انرژی هستهای طرحهای زیادی را اجرا کرد از جمله در ۶ ماه گذشته، سند توسعه پرتودهی برای پیشگیری از آفت و جلوگیری از ضایعات محصولات در این سازمان تهیه و به صورت آزمایشی در برخی استانها اجرایی کرده است.
وی گفت: چرخه سوخت هستهای شامل مراحل اکتشاف، استخراج، آسیاب کردن، تبدیل کردن، غنیسازی، ساخت میلههای سوخت و مدیریت سوخت هستهای در قلب راکتور و مدیریت پسماندهای راکتور میشود.
اسلامی ادامه داد: بیرون کردن دانشجویان ایرانی که در رشتههای مرتبط با صنعت هستهای تحصیل میکردند از دانشگاههای خارج از کشور نمونهای دیگر از سنگ اندازی غربیها است.
رییس سازمان انرژی اتمی فناوریهای پیشرفته را جلوه قدرت کشورها دانست و دلیل اصلی ترس دشمن از دستیابی ایران به فناوری صلح آمیز هسته را همین مساله عنوان کرد.
وی گفت:ایران با دستیابی به فن آوری هستهای توانست انحصار کشورهای غربی را ازبین ببرد و دو روز قبل در شانزدهمین سالروز فن آوری هستهای از ۹ دستاورد جدید دانشمندان ایرانی در حوزه فعالیتهای صلحآمیز هستهای رونمایی شد که ۳ دستاورد در حوزه رادیو دارو، ۲ دستاورد در حوزه پلاسما و ۴ دستاورد حوزههای صنعتی، لیزر، سیستمهای کنترلی و عکسبرداری بود.
رییس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی مازندران هم در این جلسه، گفت: فناوری هستهای باید در راستای افزایش کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی به کار گرفته شود.
تیموری افزود: فناوری هستهای واژهای فراتر و کلانتر از انژی هستهای است که در سالهای گذشته توفیقات زیادی در این مساله حاصل شده است.
او ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با تلاش جوانان نخبه به فناوری هستهای دست پیدا کرده که این فناوری باید در راستای افزایش کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی به کار گرفته شود.
تیموری از بین رفتن تنوعات زیستی را یکی از تهدیدات مهم ارزیابی کرد و نقش فناوری هستهای در رفع این مشکل را حیاتی خواند.
رییس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی مازندران افزود: هنوز مرکز علمی که از فناوری هستهای استفاده کند در کشور وجود ندارد که باید دانشگاهها در رویکرد جدید سازمان انرژی اتمی به کار گرفته شوند.
او گفت: دانشگاهها زیرساختهای لازم فناوری هستهای را ندارند که سازمان انرژی اتمی باید در تهیه این زیرساختها و اختصاص مشوقها دانشگاهها را یاری رساند.
رییس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی مازندران افزود:دانشگاهها باید در راستای عمومی سازی فعالیتهای هستهای و دستاوردهای کشور، فناوری هستهای را در مسائل مختلف شناسایی و به جامعه بشناساند.