رئیس کل موزه ملی ایران گفت نوادگان یک پژوهشگر فرانسوی به صورت داوطلبانه، مجموعه شخصی میراث فرهنگی او را به ایران پس دادند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، جبرئیل نوکنده گفت: این ۲۹ شیء جزو مجموعه شخصی هانری گوبلو پژوهشگر فرانسوی و شامل تعدادی ظروف سفالی متعلق به دورههای مختلف تاریخی عصر مفرغ و آهن، دورههای ایلام، اشکانی، سلجوقی و دوران اسلامی ست که یک بازه زمانی حدود پنج هزار سال را در برمی گیرد.
این باستان شناس افزود: همه این اشیا اصالت سنجی شدند و شبیه به آنها را پیشتر در محوطههای تاریخی شوش، تخت جمشید، سیلک، خوروین و تپههای قیطریه تهران دیده ایم و از این جهت به تکمیل مطالعات ما کمک میکند.
نوکنده افزود: مجموعه گوبلو تا پایان فروردین در موزه ملی ایران در معرض نمایش است و پس از آن به مخازن موزه ملی ایران منتقل میشود.
هانری گوبلو، دانشمند فرانسوی، حدود ۲۰ سال در دهههای ۲۰ و ۳۰ خورشیدی در ایران اقامت داشت. گرچه او در مدت اقامت در ایران وظایف سیاسی هم داشت و مدتی هم نماینده دولت فرانسه بود، اما مطالعات گستردهای در حوزه فناوری باستانی دستیابی به آبهای زیرزمینی در ایران انجام داد. گوبلو بعدها سفرهای متعددی به مناطق مختلف جهان داشت که نتایج آنها در کتابها و مقالههایی به عنوان قنات منتشر شده است.
گوبلو مدعی بود ایران از دیرباز صاحب و مبدع فناوری قنات در جهان بوده است. او همچنبن روابط دوستانهای با آندره گدار معمار فرانسوی و سازنده موزه ایران باستان داشت. رهاورد این دوستیها دسترسی او به تعدادی از میراث فرهنگی ایران بود که با خود به کشورش برد. نوادگان او به تازگی این اشیا را به ایران پس دادند.