بازسازی و توسعه عتبات عالیات در عراق و سوریه با کمکهای نقدی و غیرنقدی، هدایا و نذورات مردمی همچنان ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز خوزستان، حجت الاسلام سیدمحمود موسوی در تشریح آخرین وضعیت عملیات توسعه و بازسازی عتبات عالیات گفت: خوزستان معین بازسازی عتبات عالیات در نجف اشرف، کاظمین، سامرا و سوریه است.
وی افزود: ستادهای مستقر و فعال در این شهرها بر اساس زمان بندی خاص و با توجه به ضرورت تداوم طرحهای بازسازی و توسعه، توافقهایی با مدیریت حرمها انجام میدهند و با پشتیبانی مردم و محبان اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام در ایران، طرحهای بازسازی اجرایی میشوند.
حجت الاسلام موسوی با بیان اینکه طرحهای بازسازی و توسعه حرمها در هیچ شرایطی تعطیل نمیشوند، ادامه داد: در حال حاضر طرحهای یاد شده با سرعت قابل قبول به صورت منظم و مستمر در همه حرمهای شهرهای نجف اشرف، کاظمین، سامرا و سوریه تداوم دارند.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خوزستان کمکهای نقدی و غیرنقدی، هدایا و نذورات مردم را نبض طرحهای توسعهای دانست و عنوان کرد: هم استانها و نیکوکاران در سایر نقاط کشور حامیان و پشتیبانهای خوبی در این حوزه مرمت، بازسازی، نوسازی و توسعه حرمها هستند که با توجه به کثرت جمعیت و زائران عتبات عالیات، توسعه حرمها امری ضروری است.
اعزام داوطلبانه نیروهای فنی و متخصص به عتبات عالیات
این مقام مسئول درخصوص چگونگی تامین نیروهای تخصصی و فنی گفت: برای نگهداری از حرمهای مطهر در زمینه تاسیسات گرمایشی، سرمایشی، برق، آب، بنا، معمار، آشپز، کارگر و... بانک اطلاعاتی ایجاد شده است، بنابر اعلام نیاز حرمها در شهرهای یاد شده، افرادی که مشتاق به خدمت هستند، به صورت نوبتی، کاملا داوطلبانه و بدون دریافت هزینه به مدت میانگین یک ماه اعزام میشوند.
مردم، پشتیبان اصلی مواکب
وی میگوید: ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات فقط در زمینه مرمت و بازسازیهای حرمهای مطهر فعالیت نمیکنند، بلکه مواکب در شرایط مانند وقوع سیلاب سال ۱۳۹۸ و شیوع بیماری کرونا پای کار آمدند و خدمات ارزندهای به مبتلایان به کرونا و آسیب دیدگان از این بیماری ارائه دادند.
حجت الاسلام موسوی مردم را پشتیبان اصلی مواکب دانست و گفت: نیازهای نقدی و غیرنقدی با کمکهای مردمی و برای مردم جمع آوری میشوند.
ستاد عتبات عالیات خوزستان، متولی اسکان و تغذیه زائران اربعین
وی به ابلاغ ۳ وظیفه برجسته اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه ستاد عتبات عالیات خوزستان یکی از ۱۳ کمیته ستاد اربعین استان با عنوان ستاد اسکان و تغذیه اربعین حسینی هستیم، وظیفه داریم به مسئولیتهایی که برای این مناسبت بر عهده ما است، عمل کنیم.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خوزستان میگوید: هر تعداد زائر از ۴ ورودی استان وارد شوند، وظیفه داریم شرایط اسکان را برای آنها فراهم کنیم و با یاری خداوند، تا اربعین پارسال که به صورت مختصر برگزار شد، مشکلی در این زمینه برای زوار امام حسین (ع) به وجود نیامد.
حجت الاسلام سیدمحمود موسوی با بیان اینکه در زمینه تامین تغذیه زائران با وجود جمیعت چشمگیر مشکلی نداشتیم، ادامه داد: این سفره متعلق به امام حسین (ع) است و بخاطر برکت خاصی که وجود دارد، نگرانی در این زمینه نداشته و نداریم.
حضور مواکب اربعین هنگام وقوع حوادث غیرمترقبه
وی فعالیت مواکب هنگام وقوع حواث غیرمترقبه از جمله؛ سیل، زلزله، کرونا و ... را از دیگر زمینههای فعالیتی و وظایف ستاد عتبات عالیات برشمرد و عنوان کرد: در سیلاب ۱۳۹۸ با دستور سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، تعداد زیادی از مواکب سایر استانها برای امدادرسانی به سیل زدگان خوزستان مامور شدند و خدمات ارزندهای ارائه دادند.
حجت الاسلام موسوی به حضور مواکب در استان کرمانشاه به مدت حدود ۲ ماه بعد از زلزله و خدمات رسانی به زلزله زدگان همزمان با ارائه خدمت به زائران اربعین حسینی که از مرزهای شلمچه و چذابه وارد ایران میشدند، اشاره کرد و گفت: همچنین در زلزله اخیر اندیکا و سیل بندر امام خمینی با پشتیبانی مردم و نظم خادمان و موکب داران، توانستند بسیاری از مشکلات آسیب دیدگان از حوادث را مرتفع کنند.
بیشتر بخوانید: بنای نور،طرحی برای مشارکت مردم در بازسازی عتبات عالیات
وی کمک به بیمارستانها در پیک کرونا، حمایت از خانوادههای آسیب دیده از این بیماری، آبرسانی به روستاهای محروم و کم برخوردار، تسهیل ازدواج جوانان و... را از دیگر فعالیتهای ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خوزستان و مواکب برشمرد.