معاون میراثفرهنگی خوزستان گفت: بنابر قوانین و مقررات، یکی از تعهدات وزارت نیرو تأمین کردن حقآبه سازههای آبیتاریخی شوشتر است.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما؛ احمد رضا حسینیبروجنی با بیان اینکه کم بارشی پارسال، خشکسالیهای اخیر، شوری آب و احداث سدهای بالادستِ سازههای آبیتاریخی شوشتر، موجب کاهش حقآبه و آسیب این سازهها شده، افزود: در نشستی که با مدیران سازمان آب و برق خوزستان داشتیم، بار دیگر موضوع حقآبه سازههای آبیتاریخی شوشتر را بیان کردیم و مسئولان دو نهاد قول مساعد دادند حقآبه این میراث جهانی حفظ شود.
حسینیبروجنی گفت: همچنین مقرر شد برای اجرای تعهدات سازمان آب و برق، این سازمان لایروبی سازهها را نیز با هدف حفاظت از مجموعه انجام دهد.
استان خوزستان با ثبت سه پرونده جهانی و داشتن تواناییهای دیگر، یکی از جاذبههای گردشگران خارجی است. در نوروز امسال بیش از ۱۲ هزار نفر از این مجموعه آبی دیدن کردند.
سیستم آبی تاریخی شوشتر، مجموعهای به هم پیوسته از ۱۳ اثر تاریخی برگیرنده پلها، بندها، آسیابها، آبشارها، آبراهههای دستکند و تونلهای عظیم هدایت آب است که بصورت یک دستگاه هیدرولیکی و در ارتباط با یکدیگر کار میکنند. این دستگاه هیدرولیکی در دوران هخامنشیان تا ساسانیان، برای بهرهگیری بیشتر از آب ساخته شدهاند. این ۱۳ اثر تاریخی به فاصله کمی از یکدیگر در محدوده شهر شوشتر واقع شدهاند و به صورت یکجا، به عنوان دهمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیدهاند.