وبینار «بررسی تئاتر انقلاب اسلامی» به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما نخستین روز این وبینار دو روزه به موضوع «زیبایی شناسی تئاتر انقلاب اسلامی» اختصاص داشت و
محمود فرهنگ کارگردان تئاتر در این نشست به طرح این مسئله پرداخت که آیا تئاتر انقلاب اسلامی توانسته است زیباییهایی آرمانهای امام خمینی را به تصویر بکشاند و توانسته آثاری را درباره انقلاب اسلامی ارائه بدهد که شالوده انقلاب اسلامی را نهفقط در ایران بلکه در دنیا نشر و قوام دهد؟
این کارگردان تئاتر همچنین گفت: هنر اصلی را شهدا انجام دادند و هنرمندان تئاتر نتوانستند بیرق شهدا را به دوش بکشند. شاید ما در آسمان هنر تئاتر انقلاب اسلامی نتوانستیم آثاری را هم در حوزه ادبیات نمایشی و هم حوزه تئاتر ارائه بدهیم. شما کنکاش کنید چند اثر در حوزه ادبیات نمایشی تولیدشده و چند نمایش در مورد انقلاب اسلامی به شایستگی، ارزش و رسالت انقلاب اسلامی را با آن شهدا و آرمانها به ما نشان دادند. تقریباً میتوانیم بگوییم چیزی را در این حوزه نداشتیم.
محمود فرهنگ اضافه کرد:البته در حوزه دفاع مقدس تلاشهایی شده است جشنوارههایی برگزارشده است؛ در سالهای ۶۱ جشنوارههایی مثل جشنواره گلچهرگان بسیج، جشنواره ۱۷ شهریور، جشنواره شهدای محراب، تئاتر سنگر و پس از تعطیلی، برخی از آنها به جشنواره تئاتر فجر پیوستند. در جشنواره فجر سال ۶۰ تا دهههای ۷۰ ؛ولی متأسفانه این مسئله بهتدریج کمرنگ و کمرنگتر شد و در جشنوارههای فجر در سالهای گذشته بویی از انقلاب اسلامی و فجر انقلاب اسلامی به مشام ما نمیرسید. شاید چند نمایش بهعنوان نمایشهای دفاع مقدس که بعضاً ضد جنگ بودند و ربطی به دفاع مقدس نداشتند ارائه میشد برای اینکه خیلی از مسئولین بتوانند بگویند که ما ویترین خود را پر کردیم.
وی گفت: یک وقتی شخصیتهایی مانند شهید همتها، باکریها و دیگر شخصیتهای بزرگی که در دفاع مقدس به شهادت رسیدند را داشتیم اما نتوانستیم زیباییهای نهفته در شخصیتشان را نشان دهیم. کشف زیباییهای نهفته در شخصیت آنها مثل دفاع، قهرمانی، شجاعت، جسارت و اسلامشناسی و موقعیتشناسی و پیروزی، موفقیت، شهادتشناسی به عهده هنرمندان نمایش است که متأسفانه به وقوع نپیوسته است.
این بازیگر تئاتر افزود :خوشبختانه در حوزه ادبیات داستانی و در حوزه رمانهای دفاع مقدس، یادداشتها و خاطرات رزمندگان دفاع مقدس بهطورجدی کارکردیم اما متأسفانه آن زیباییهایی که در ادبیات دفاع مقدس و انقلاب کشف شده است، نتوانسته بهعنوان یک چشمه زلال به ادبیات نمایشی تئاتر کشور ورود کند و بتواند آن زیباییشناسی تئاتر انقلاب اسلامی را بروز دهد.
وی اضافه کرد:امیدوار هستم بارقههایی از امید برای تجلی زیباییشناسی تئاتر انقلاب اسلامی را در آینده تئاتر ببینیم و در آینده، برنامهریزی راهبردی تئاتر کشور برای ریلگذاری دقیقتر برای رسیدن به سند مهندسی که در اختیار شورای انقلاب فرهنگی و از مطالبات رهبر انقلاب است انجام شود.