بیش از ۲۸ میلیون کیلوگرم فرآورده خام دامی به ارزش ۳۰ میلیون دلار سال گذشته از اصفهان به خارج صادر شد.
شهرام موحدی با بیان اینکه صادرات فرآوردههای خام دامی شامل فرآوردههای خوراکی و غیر خوراکی میشود افزود: محصولات بسیار متنوعی از این استان از جمله پنجه پای مرغ، عسل، تخم مرغ، پنیر، شیر خشک، خامه پاستوریزه، خامه استریل، پر شترمرغ، روغنهای صنعتی طیور و پودر ماهی به کشورهای مختلف جهان صادر شده است.
وی گفت: هنگ کنگ، ویتنام، تایلند، غنا، عراق، قطر، افغانستان، سوریه، گرجستان، پاکستان، مالزی، عمان، کنیا، ترکمنستان، ارمنستان، روسیه، استرالیا و ترکیه مهمترین کشورهای هدف صادراتی استان اصفهان محسوب میشوند.
موحدی افزود: بر اساس ماده هفت قانون سازمان دامپزشکی کشور، ورود و صدور هر نوع دام زنده، تخم مرغ نطفه دار، اسپرم دام، فرآوردههای خام دامی، داروها و واکسنها و سرمها و مواد بیولوژیکی و مواد ضد عفونی و سموم دامپزشکی و مواد غذایی متراکم و مکملهای غذایی دام و داروهایی که برای ساختن این مواد مورد نیاز است باید با موافقت سازمان دامپزشکی انجام شود.
استان اصفهان رُتبه نخست تولید گوشت مرغ و بوقلمون، جایگاه چهارم تولید گوشت قرمز، مقام دوم تولید تخم مرغ و رده نخست تولید شیر خام و رُتبه سوم تولید عسل در کشور را داراست.
این استان با بیش از چهار میلیون و ۸۰۰ هزار راس انواع دام، یکی از قُطبهای تولید فرآوردههای دامی در کشور است.
استان اصفهان دارای ۲ هزار و ۶۰۰ واحد مرغداری صنعتی، ۱۷ کشتارگاه طیور و ۳۳ کشتارگاه دام و بیش از ۱۰ هزار مرکز بستهبندی و عرضه فرآورده خام دامی است.