نتایج ملموس اجرای طرح الگویی مقابله با کانون ریزگرد های شماره 3 منطقه هندیجان از نقش ویژه ایده های دانش بنیان و مشارکت مردمی در اجرای سریع این طرح حکایت دارد.
به گزارش خبرنگار صدا و سیما، به گفته عضو هیئت علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور طرح آزمایشی هندیجان توانست در مدت کوتاه 3 ساله در سطح 1000 هکتار به صورت ملموسی مانع فرسایش بادی و خاکی شود.
شریفی همچنین تاکید کرد: با بهره برداری علمی و خردمندانه از نزولات آسمانی و جلوگیری از تبخیر و هدررفت سیلاب و با اقدامات آبخوانداری میتوان اراضی تخریب شده منشا گرد و غبار را احیا و این اراضی را به عرصه تولید و اقتصاد دانش بنیان، تولید علوفه، و گیاهان دارویی مقاوم به خشکی و تولید انرژی پاک تبدیل کرد.
رئیس سابق سازمان منابع طبیعی افزود: با حذف موانع اداری و اعطای مشوق های لازم برای سرمایه گذاری در عرضه های بحرانی، می توان به احیا و بازسازی بیش از ۳۰ میلیون هکتار عرصه های بیابانی وامیدوار بود.
عضو هیئت علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه اجرای اینگونه طرح ها میتواند الگوی خوبی برای کانونهای ریزگرد داخلی باشد افزود:با اجرای تلفیقی اینگونه طرح ها ، علاوه بر مقابله پدیده ریزگردها می توان ظرفیت های تولید کشاورزی، علوفه و تولید انرژی های خورشیدی، بادی هم دست یافت.
عضو دیگر هیئت علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور نیز انجام عملیات اصولی حفر کانالها با هدف مهار روانابها و کاشت گیاهان سازگار با شرایط منطقه عامل موفقیت طرح الگویی مقابله با ریزگردهای هندیجان به شمار می رود
داوودی با توصیف شرایط بیابانی منطقه در قبل از اجرای طرح بیابانزدایی در این منطقه گفت: با وجود بارش های کم در سال گذشته ، شیوه علمی اجرای طرح توانسته همان بارش اندک را در خدمت توسعه پوشش گیاهی و سرسبزی منطقه قرار دهد.
صاحبنظران معتقدند توسعه فعالیت های های آبخیزداری در کشور بعنوان یک راهکار پایدار از یک سو و افزایش تعاملات منطقه ای با کشور های کانون ریزگرد از سوی دیگر میتواند تا حدود زیادی از بروز بحران های آینده جلوگیری کند.