نهاد ابو عوض کارشناس فلسطینی گفت : خشم فلسطینیان هر روز انباشته و در نهایت به اجرای عملیاتهای جهادی و شجاعانهای منتهی میشود.
نهاد ابو عوض کارشناس مسایل راهبردی در رام الله در گفتگوی اختصاصی با سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما گفت: عملیات جهادی جوان فلسطینی، شهید" رعد فتحی حازم "در مرکز تل آویو، عملیاتی ویژه و چهارمین عملیات از این دست است که در مراکز شهرهای اشغالی ۱۹۴۸ اجرا شدند و میزان شکنندگی امنیت اسرائیل را بر نشان داد.
این کارشناس فلسطینی افزود: اسرائیل که افتخار میکند قویترین ارتش جهان و زرادخانهای از جنگندهها و زیر دریاییها و کلاهکهای هستهای دارد و فکر میکند میتواند به هر منطقه عربی و فلسطینی ظرف چند دقیقه حمله کند، از دفع حملات فردی فلسطینیان عاجز مانده است.
فلسطینیان جز اراده مقابله با اشغالگری، امکانات دیگری ندارند. عملیات اخیر تل آویو پس از پیش بینیها مبنی بر اینکه اسرائیل با موجی از عملیات شهادت طلبانه در ماه رمضان مواجه خواهد شد اتفاق افتاد. نهادهای مطالعاتی و سازمانهای امنیتی اسرائیل وقوع این عملیاتها را پیش بینی کرده بودند. حتی آمریکا و اروپا و کشورهای منطقه هم هشدار دادند که اقدامات تحریک آمیز اسرائیل و عملیات سرکوب و اعدامهای میدانی و حملات به مسجدالاقصی قطعا به واکنش فلسطینیان منجر خواهد شد. اما اسرائیل اعتنایی نکرد و ترجیح داد به صدای تندروهای صهیونیست گوش کند و به سیاست سرکوب و تشدید اقدامات ادامه داد و به شهرک نشینان اجازه داد به مسجد الاقصی یورش ببرند و برای قدرت نمایی به اردوگاه جنین حمله کرد و جوانانی را شهید کرد که هیچ ارتباطی با عملیات شهادت طلبانه نداشتند.
در نتیجه، این سیاستهای سرکوبگرانه قطعا با واکنش فلسطینیان مواجه میشود. خشم فلسطینیان هر روز انباشته میشود و در نهایت به اجرای عملیاتهای جهادی و شجاعانهای منتهی میشود. عملیات تل آویو در زمان بسیار حساسی رخ داد یعنی یک روز پس از استعفای عضو ائتلاف کابینه نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی.
در نتیجه بحران سیاسی پیچیدهای در اسرائیل به وجود آمده و این رژیم در بی ثباتی به سر میبرد و به سمت برگزاری انتخابات جدیدی میرود و شاید دولت هر لحظه سقوط کند.
نهاد ابو عوض گفت: مخالفان داخلی (به ریاست بنیامین نتانیاهو نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی) از این موضوع ومشکلات امنیتی بهره برداری کردند تا علیه دولت بنت دست به اقدامات تحریک امیز بزنند. حتی نتانیاهو این دولت را به ناتوانی در تأمین امنیت شخصی اسرائیلیها متهم کرده و خواستار تشکیل دولت قدرتمندی طبیعتا به ریاست خود او شده است تا امنیت اسرائیلیها را بازگرداند و سلطه اش را بر قدس و فلسطینیان تحمیل کند.
این کارشناس مسایل راهبردی در پایان گفت: بنابراین این عملیات بر مشکلات جامعه و همه نظام سیاسی اسرائیل افزوده است، زیرا نظام سیاسی با مشکلاتی روبرو خواهد شد نه فقط به خاطر عوامل داخلی اسرائیل بلکه به سبب تأثیرگذاری شدید فلسطینیان. این تأثیرگذاری فلسطینیان قبلا در انتخابات اسرائیل وجود نداشت و موضوع فلسطین در مبارزات سابق انتخاباتی اسرائیل اصلا مطرح نبود.