تولید دانش بنیان با رویکرد اشتغال زایی، راهبرد اصلی برای تحقق اقتصاد مقاومتی، رسیدن به استقلال اقتصادی و قطع وابستگی ها در حوزه اقتصاد و معیشت مردم است.
تمرکز راهبردی بر موضوع « تولید » در شعارهای سال های گذشته، دارای یک منطق قوی علمی و تجربی است. این منطق در پیام نوروزی رهبر حکیم انقلاب اسلامی این چنین تشریح شد: « در این چندساله بنده برای شعار سال، ( تولید ) را عمدتا محور قرار دادم با یک "قیدی"، یا یک "خصوصیتی"؛ علت هم این است که "تولید" کلید حل مشکل اقتصادی کشور است.»
تولید دانش بنیان با رویکرد اشتغال زایی، راهبرد اصلی برای تحقق اقتصاد مقاومتی، رسیدن به استقلال اقتصادی و قطع وابستگی های آزاردهنده در حوزه اقتصاد و معیشت مردم است.
در ایران ۶۴۲۱ شرکت دانش بنیان در حال فعالیت هستند، شرکتهایی که در سه دسته نوع ۱، ۲ و ۳ طبقه بندی شده اند و شرکتهای نوع ۱ از لحاظ فناوری در بالاترین سطح قرار دارند.
ملاک در تعیین نوع شرکتهای دانش بنیان میزان فناوری بکار گرفته شده است.
البته در کنار این شرکتها، صنایع خلاق و کسب و کارهای نوپا هم در حال فعالیت هستند که جزو آمار شرکتهای دانش بنیان محاسبه نمیشوند.
اما بیش از مسئله کمیت شرکتهای دانش بنیان، ایفای نقش این شرکتها در اقتصاد کلان کشور از اهمیت برخوردار است و انتظار میرود سهم این دست شرکتها در تولید ناخالص ملی به حداقل ۵ درصد برسد، که این امر سیاست گذاری مدون، همکاری همه جانبه صنایع و البته تلاش بیش از پیش مسئولان را طلب میکند.