روح رمضان و روزه داری با آیینها و آداب و رسوم گوناگون استانهای کشورمان هرکدام به گونهای جریان پیدا کرده است.
از دیگر آداب و رسوم مردم کهگیلویه و بویراحمد در ماه ضیافت الهی، «آشتیکنان» است. در این مراسم، افراد یا قبایل با میانجیگری ریش سفیدان بین خود آشتی بر قرار میکنند.
در زدن خانه همسایهها در هنگام سحر و بیدار کردن آنها، گردهمایی هنگام افطار و خواندن نیایش و قرائت قرآن کریم از دیگر آداب بوده است. همچنین برپا کردن علم و زدن طبل و نواختن آهنگهای مذهبی از سوی سیدهای معتمد در روستاها و ایلات که با این کار ماه رمضان را نوید میدادند. به نوبت نذری و افطاری دادن از آداب و رسوم دیگر مردم کهگیلویه و بویراحمد در ماه رمضان بوده است. آش ماست، دنگو، حلوا، آش دوغ، آبگوشت، کلگ گوشت (کلگ: نان بلوط)، کله پاچه و دمپخت گوشتی از افطاریهای مردم است. این خوراکیها همراه با نان محلی این استان یعنی «نان تیری» به عنوان افطاری و سحری نوش جان میشوند.