رایدهندگان در فرانسه فردا پای صندوقهای رای میروند تا رئیس جمهوری جدید این کشور را برای پنج سال آینده انتخاب کنند. کارشناسان پیش بینی میکنند این انتخابات به دور دوم کشیده شود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ رایدهندگان در فرانسه فردا پای صندوقهای رای میروند تا رئیس جمهوری جدید این کشور برای پنج سال آینده را انتخاب کنند. کارشناسان پیش بینی میکنند این انتخابات به دور دوم کشیده شود. با وجودیکه «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه امیدوار است که بتواند برای بار دوم راهی کاخ ریاست جمهوری شود، اما رقبای وی نیز خود را مصمم، سرسخت و آماده نشان داده اند.
«مارین لوپن» و «اریک زمور» هر دو نامزدهای راست افراطی هستند که البته شانس خانم لوپن برای رفتن به دور دوم انتخابات بسیار بالاست. «والری پکرس» نماینده جمهوریخواهان میانهرو و متمایل به راست، رقیب دیگری است که امیدوار است به دور دوم انتخابات راه یابد. «ژان لوک ملانشُن» از حزب چپ گرای افراطی «فرانسه تسلیم ناپذیر» نیز با گذشت زمان با اقبال بیشتری روبرو شده و شاید بتواند شگفتی ساز این انتخابات باشد. حزب «سوسیالیست» نیز که نماینده سنتی چپهای میانه رو بوده عملا حرفی برای گفتن ندارد.
آخرین نتایج نظر سنجیها نشان میدهد هر چه به زمان برگزاری انتخابات نزدیک شدیم محبوبیت مکرون و پکرس کاهش یافته و به محبوبیت لوپن و ملانشون که عقاید افراطی دارند افزوده شده است. بر اساس یک نظر سنجی که پنجم آوریل (۱۶ فروردین) انجام شد مکرون ۲۸ درصد، لوپن ۲۲ درصد، ملانشون ۱۵ درصد و پکرس و زمور حدود ۱۰ درصد آراء را به خود اختصاص خواهند داد.
«سید نادر نوربخش» کارشناس مسائل سیاسی اتحادیه اروپا با اشاره به اینکه در این دوره از انتخابات، فاصله میان امانوئل مکرون و مارین لوپن بسیار اندک است گفت: در دور دوم انتخابات، هواداران نامزدهای راه نیافته به دور دوم همانند انتخابات سال ۲۰۱۷ دیگر از مکرون در مقابل لوپن حمایت نخواهند کرد و بنابراین فاصله میان این دو بسیار کم خواهد شد و رقابت شدیدی وجود خواهد داشت.
دکتر نوربخش در ادامه افزود: خانم لوپن در سالهای اخیر تلاش کرده است چهره ای متعادل تر از حزب «اجتماع ملی » ارائه کند و از سیاستهای گذشته مانند خروج کامل از اتحادیه اروپا فاصله گرفته است. البته سیاستهایی مانند مخالفت با حضور پناهجویان و مهاجرین خارجی در فرانسه، تاکید بر ملی گرایی و هویت ملی همچنان از ویژگی های احزاب راست افراطی است.