الخزعلی، دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق با اشاره به اینکه با مقتدا صدر بر سر نحوه تشکیل دولت اختلاف نظر داریم، گفت: چارچوب هماهنگی گروههای شیعه، دولت مد نظر مقتدا صدر را نمیپذیرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از به گزارش پایگاه خبری شفق نیوز، دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق تاکید کرد با مقتدا صدر بر سر نحوه تشکیل دولت اختلاف نظر داریم و در عرصه دستاوردهای سیاسی با او رقابت میکنیم.
قیس الخزعلی دیروز جمعه تاکید کرد: چارچوب هماهنگی گروههای شیعه دولت مد نظر مقتدا صدر را نمیپذیرد.
به گزارش شفق نیوز، الخزعلی در گفتگوی تلویزیونی با شبکه الشرقیه گفت: «چارچوب هماهنگی نخست وزیری را میخواهد که مقتدی صدر رهبر جریان صدر ویرا معرفی کند، اما باید نامزدی اش از طریق بزرگترین فراکسیون پارلمان صورت میگیرد.»
وی افزود: ما با جریان صدر اختلافی نداریم بلکه مخالفت ما با نمایندگی و بر سر دستاوردهای سیاسی است.
الخزعلی خاطر نشان کرد مخالفت مقتدا صدر با مشارکت نوری مالکی و دولت قانون برای تشکیل دولت، یک اختلاف شخصی نیست بلکه اختلافی بر سر وزن سیاسی دولت است چرا که مالکی بیش از ۳۵ کرسی پارلمانی را در اختیار دارد.
طرح عمار الحکیم برای برون رفت از بن بست سیاسی عراق
به گزارش پایگاه اینترنتی خبرگزاری المعلومه؛ سید عمار الحکیم در سخنرانی خود در سیزدهمین سالگرد در گذشت سید عبدالعزیز الحکیم گفت: من از موضع مسئولیت اخلاقی و میهنی از نیروهای مخالف به نمایندگی از بزرگترین مولفه اجتماعی و همه شرکای ما در میهن برای خروج از بن بست سیاسی موجود دعوت میکنم. خروج از بن بست، طی چند مرحله و با روحیه صرفا میهن پرستانه به شرح زیر محقق میشود:
۱- همه طرفها پشت میز گفتگو بنشینند و راه حلها و درمانها را بدون قید و شرط و محدودیت قبلی به بحث بگذارند.
۲- بزرگترین بلوک طبق احکام قانون اساسی از طریق نیروهای نماینده بزرگترین مؤلفه اجتماعی تشکیل شود.
۳- حل مسئله ریاست سه منصب نخست وزیری و ریاست جمهوری و ریاست پارلمان از طریق تفاهم اعضای هر گروه (شیعه، سنی و کرد) بین خود و همه با نامزد اکثریت سنی، اکثریت کرد و اکثریت شیعه همکاری داشته باشند تا مفهوم اکثریت اطمینان بخش برای همه تصویب شود. همچنین توافق شود که رد نامزد یکی از اجزای سه گانه به معنای برخورد با کل گروه نیست، بلکه اجازه ارائه گزینههای دیگر را به این گروه میدهد و سه رئیس انتخاب شده نماینده همه هستند و از حمایت و احترام همه برخوردارند.
۴- تدوین برنامه خدماتی و سیاسی دولت آینده، تعیین محدوده زمانی واقع بینانه برای اجرای آن و تعیین معیارهای انتخاب وزیران برای تشکیل کابینه.
۵- توزیع نقش ها، هرکس که مایل به شرکت در دولت باشد به گروه اکثریت میپیوندد و با برنامه مورد توافق متعهد به حمایت از دولت میشود و مسئولیت مشارکت و تصمیم خود را به طور کامل به عهده میگیرد و هرکس که مایل به مشارکت نباشد از مجلس نمایندگان به عنوان نقطه شروعی برای مخالفت سازنده خود استفاده میکند و به طور رسمی آن را برای کسب پوشش مورد نیاز اعلام میکند.
۶- اکثریت متعهد میشود که پوشش امنی برای اپوزیسیون فراهم کند و به آن اجازه دهد تا در کمیسیونهای پارلمانی و نهادهای مستقل نظارتی وظایف خود را انجام دهد و اپوزیسیون نیز متعهد میشود که جلسات مجلس را مختل نکند و فعالانه در آن شرکت کند و به اکثریت اجازه دهد تا وظایف خود را برای اجرای قانون اساسی انجام دهد.
۷- موافقت اکثریت حاکم و اپوزیسیون سازنده بر رایزنی دائمی و رایزنی ادواری در مورد مسائل اساسی کشور برای اتخاذ تصمیمات ملی و اجتماعی در مورد مسائل حساس و قوانین مخدوش.
۸- دست برداشتن از درگیریهای لفظی منفی رسانهای و اتهام زنی و ضربه زدن به یکدیگر و متهم کردن یکدیگر به خیانت؛ و از همه نهادهای رسانهای حکومتی و سایرین میخواهم برای مقابله با زبان نفرت و اتهام و تطهیر گفتمان خطاب به مردم با اطلاع رسانی دقیق که گمراه کننده نباشد، گام بردارند؛ زیرا ساختن کشور بدون رسانه ملی دلسوز و مسئول وحدت کشور و احترام به ارزشهای اصیل امکان پذیر نیست.
۹- اصلاحات دولتی به عنوان عاملی برای رقابت سیاسی در عملکرد و گفتمان اتخاذ شود و هر یک از نهادهای سیاسی و هر ائتلافی برنامهها و دیدگاههای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، توسعهای و امنیتی خود را به رسانهها ارائه دهد و سخنرانان سیاسی به نمایندگی از جریانها و نهادهای خود، دیدگاه خود در زمینههای راه حلها و نقاط قوت یا ضعف موجود در آنها و چگونگی رهایی کشور از واقعیت دشوار موجود و پیشرفت مجدد کشور بیان کنند تا جایی برای افکار عمومی برای دیدن برنامهها و راهکارهای همه دستگاهها و حمایت از آنچه برای کشور مناسب میدانند وجود داشته باشد.