در سطح ۱۴ هزار هکتار از اراضی شالیزاری مازندران، رقمهای هستهای روشن و شهریار کشت میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران؛ رئیس پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت: رقم برنج روشن تمام ویژگیها و خواص فیزیکی وشیمیایی ارقام محلی را دارد و غلظت ژل، درجه حرارت ژلاتینه شدن، میزان آمینوز، عطر و طعم و زمان برداشت آن با رقم محلی طارم هاشمی یکسان است.
نعمت زاده افزود: رقم شهریار هم به طور میانگین ۱۰ تا ۱۲ تن در هکتار محصول میدهد و ویژگیهای ارقام محلی را دارا است.
وی در رابطه با کشت رقم شهریار یاداورشد : رقم روشن و شهریار در یک پروژه تولید شدند اما ما ابتدا روشن را معرفی کردیم و پس از گذشت دو سال، امسال شهریار معرفی و بذر آن بین کشاورزان توزیع شد.
پژوهشگر پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابطع طبیعی ساری هم گفت: هم اکنون برنج روشن درسایت آژانس بینالمللی انرژی اتمی ثبت شده است.
اولادی افزود: برنج هستهای شهریار در مراحل پایانی ثبت درسایت آژانس بینالمللی انرژی اتمی است.
این دو رقم برنج به نام شهدای هستهای روشن و شهریار نامگذاری شده اند.