به عقیده روانشناسان، نماز خواندن یکی از راهکارهای مهم برای رسیدن به سلامت جسم و روح است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز خوزستان، امین قربانی گفت: در روانشناسی رویکردهای مختلفی از جمله؛ ذهن آگاهی برای سلامت روان وجود دارد که در آن روی تمرکز و توجه افراد کار میشود تا در زمان حال قرار بگیریم و از دردهای گذشته و اضطرابهای آینده رها شویم.
وی برگزاری چله شکرگزاری برای شمارش الطاف و نعمتهای خداوند را از دیگر راهکارهای روانشناسی برای سلامت روان برشمرد و افزود: با اینگونه کارها و ترشح برخی نورونهای مثبت در بدن ما، احساس خوب در درون ما ایجاد خواهد شد.
قربانی به مثبت نگری و شفقت درمانی به عنوان روشهای دیگر در روانشناسی اشاره کرد و ادامه داد: در این روش باید با خودمان با مهربانی رفتار کنیم، همچنین مجسمهای به نام چنرزی وجود دارد که تعدادی دست دارد، در هر دست تعدادی دیگری دست و در سر آن نیز چندین سر دیگر و در دستها تعدادی چشم دیده میشود و فردی که از این روش درمان استفاده میکند، باید روبروی این مجسمه بنشیند و در ذهن تجسم کنید که چنرزی شما را در آغوش گرفته است.
این روانشناس حضور قلب را یکی از پایههای اصلی نماز دانست و گفت: وقتی برای نماز خواندن میایستیم، باید حضور قلب داشته باشیم، اگر فکر ما هنگام نماز به مسائل مادی منحرف شد، باید دوباره به سمت نماز و آن حالت معنوی برگشت دهیم.
قربانی افزود: اگر با گفتن هر بار ذکر "الحمدالله" یکی از نعمتهای ارزشمند خداوند را تصور کنیم، همان هورمونهای مثبت در بدن ترشح میشود.
وی میگوید: به عقیده بزرگان، وقتی سر بر سجده میگذاریم، گویی سر خود روی پاهای خدا قرار میدهیم و همین امر سبب میشود احساس امنیت و آرامش پیدا کنیم.
قربانی اضافه کرد: گفتن هر بار "الله اکبر" و باور به اینکه در پناه خداوند بزرگ هستیم، باعث میشود ایجاد احساس مثبت نگری در ما شکل گرفته و تقویت شود و از آینده ترس نخواهیم داشت.
بیشتر بخوانید: قرآن نور هدایت و چراغ راه زندگی + فیلم
این روانشناس گفت: نماز خواندن همانند کپسولی است که هزاران نوع ویتامین و داروهای مفید را در خود دارد، قطعا انجام این فریضه الهی با حضور قلب تاثیر بسزایی در سلامت روان جسم ما خواهد داشت.