بیش از ۲۷ درصد مادران باردار در خراسان رضوی دز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
دکتر محمد احمدیان افزود: سالانه بین ۹۰ تا ۹۵ هزار زایمان در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد صورت میگیرد که در حال حاضر بیش از ۴۵ هزار مادر باردار زیر پوشش مراقبتی این دانشگاه هستند که از مجموع این مادران باردار شناسایی شده تحت مراقبتهای این دانشگاه، ۳۸ هزار و ۴۶۰ مادر، واجد شرایط دریافت واکسن کرونا هستند.
وی ادامه داد: مادران واجد شرایط دریافت واکسن کرونا مادرانی هستند که طی سه ماهه اول بارداری منع واکسن در این دوران دارند و از زایمانشان نیز بیشتر از ۴۲ روز نمیگذرد و اختلال زمینه ای یا بیماری و کسالتی که منع واکسن ایجاد می کند هم ندارند.
احمدیان گفت: تا تاریخ ۱۵ فروردین ماه کنونی ۸۶.۵ درصد ماردان باردار واجد شرایط، نوبت اول واکسن کرونا را دریافت کردهاند که در زمینه واکسیناسیون مادران باردار، دانشگاه علوم پزشکی مشهد از میانگین کشوری که کمتر از ۸۵ درصد است جلوتر قرار دارد و معاون وزیر بهداشت نیز بابت انجام این پوشش واکسیناسیون خوب و منطقی از حدود سه دانشگاه علوم پزشکی کشور از جمله دانشگاه علوم پزشکی مشهد قدردانی کرده است.
وی افزود: همچنین از این تعداد مادر باردار واجد شرایط، ۷۷.۳ دز دوم کرونا را دریافت کرده اند که به مادران باردار توصیه میشود برای تکمیل واکسیناسیون خود حتما مراجعه کنند چون زنان باردار به سه دز واکسن احتیاج دارند و دز اول و دوم با این که آنها را در برابر بیماری ایمن میکند ولی ایمنی در واقع با واکسیناسیون دز سوم کامل می شود.
وی در خصوص بهترین واکسنی که مادران باردار می توانند استفاده کنند که عارضه کمتری دارد گفت: ما واکسن سینوفارم را توصیه می کنیم چرا که واکسن سینوفارم واکسنی است که آزمونش را در سطح بین المللی و کشوری پس داده است و برای مادران باردار هیچ مشکلی نداشته است.
تکمیل واکسیناسیون و تشکیل پرونده از نکات حائز اهمیت زنان باردار است
رییس گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در رابطه با خانمهای باردار ۲ نکته حائز اهمیت است و نخستین نکته بسیار مهم تکمیل واکسیناسیون است و این که بدانند دیگر زیاد بحث مراکز تجمیع واکسیناسیون مطرح نیست که برای پیدا کردن آدرس این مراکز دچار اذیت شوند چرا که در حال حاضر تمام واحدهای بهداشتی یعنی پایگاههای سلامت زیر پوشش این دانشگاه، واکسیناسیون مادران باردار را انجام میدهند و مادران میتوانند با مراجعه به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت، پایگاه سلامت و یا پایگاه بهداشتی به منزلشان، واکسیناسیونشان را تکمیل کنند.
احمدیان افزود: دومین نکته این است که زنان باردار چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی که پرونده مراقبتی ندارند حتما تشکیل پرونده بدهند چرا که این کار باعث میشود سیستم روی آنان دغدغه مند باشد و مشکلشان را پیگیری و در صورت نیاز به آنها کمک کند.
وی ادامه داد: سامانههای تلفنی ۱۹۱ و ۴۰۳۰ نیز پاسخگوی سوالات تلفنی زنان باردار در رابطه با فرایند بارداری، کسالت و کرونا هستند.