کتابهای متنوعی با موضوعها و عناوین متعدد در هفته اول بعد از تعطیلات به چاپ رسیده که نشاندهنده سالی پررونق برای صنعت چاپ و نشر است.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما تازه های نشر با موضوع های مختلف در هفته اول سال به استقابل مخاطبین کتابخوان رفته است . در این زمینه کتاب «مترو، مخاطب، حرکت» تجربهنوشتهای به قلم محمد نیکدل، درباره عملیات فرهنگی در مترو به تازگی توسط انتشارات «راه یار» چاپ و روانه بازار نشر شده است
محمد نیکدل، نویسنده این کتاب نیز در قسمتی از مقدمه خود نوشته است: «وقتی دغدغه کار فرهنگی دارید؛ یعنی میخواهید «تأثیرگذار» باشید. هشت سالِ پیش، مترو را بهعنوان گذرگاه رسانهای و فرهنگیِ تأثیرگذار باور کردم.
میلیونها مسافر طرحهای گرافیکی مرا روی بنرهای متروی تهران میدیدند و این برایم هیجانانگیز بود. با وجود اینکه نام من و هیچکدام از طراحها جایی درج نمیشد، خودم را بیش از همیشه مؤثر میپنداشتم. با جایگاههای مدیریتی خداحافظی کردم و مشغولِ کار در متروی تهران شدم.
فایده این کتاب فقط برای عملیات در مترو نیست. دادههای این کتاب هر جا که بحث طراحی و اجرای محصول و برنامه فرهنگی و هنری در میان باشد، مفید است.»
«مترو، مخاطب، حرکت» در ۱۶۰ صفحه، شمارگان ۱۵۰۰ نسخه و با قیمت ۳۵ هزار تومان منتشر شده است.
اما نشر جمال کتاب «ببین خدا چه کرده» با موضوع تفکر در آفرینش و تأثیر آن در تربیت کودک و نوجوان را که کتابی برای پاسخ به پرسشهای مهدوی کودکان است، منتشر کرد.
شعیبی، نویسنده کتاب «ببین خدا چه کرده» آن را با الهام و برگرفته از کتاب «توحید مفضل» نوشته است؛ «توحید مفضَّل» یا کتاب «فَکِّر» کتابی است مشتمل بر حدیثی طولانی از امام صادق (ع) با موضوع حکمت و خداشناسی و اسرار آفرینش که طی چهار جلسه بر مفضل بن عمر جعفی املا شده است. با این حال نویسنده سعی کرده است با بهرهگیری از روایتی جذاب و گاه همراه با طنز، مفهوم حدیث شریف را با زبانی کودکانه به مخاطب کودک و نوجوان خود منتقل کند.
انتشارات شهید کاظمی رمان اجتماعی سیاسی «آرامش» را در این هفته منتشر کرد. رمان اجتماعی سیاسی «آرامش» نوشته مرتضی احمر داستانی از درون سازمان مجاهدین خلق تا گره خوردن زندگیهای امروز ما در فضای مجازی است که انتشارات شهیدکاظمی آن را در ۲۴۰ صفحه منتشر کرده ست.
این رمان با نگاهی داستانی از زوایای مختلف به موضوع برهم خوردن تعادل زندگیها میپردازد.
مرتضی احمر در کتاب «آرامش» از شخصی به نام محسن میگوید. محسن شخصی است که در رمان «نفر پنجم» نوجوانیاش را با عضویت در گروهی که علیه رژیم پهلوی مبارزات مسلحانه میکرده طی میکند و دستگیر میشود و در کتاب «آرامش» پیرمردی است که مریضی لاعلاجی گرفته و منتظر مرگ است.
او خاطرات خود و سازمان مجاهدین را از برهم زدن آرامش مردم را برای نوهاش تعریف میکند. در موازی همین داستان روایت دیگری در کتاب شروع میشود از زندگی زنی که در گرداب دنیای مجازی به دام افتاده و درحال بلعیدن خودش و همسرش است.
اما در میان کتابهای تازه چاپ شده کتاب «مثبت سه» به چاپ صدودهم رسید که نشان از توجه ویژه و استقبال بسیار زیاد مردم از این پویش دارد.
مسئول هیأت یا مهدی (عج) واوان اسلامشهر گفت:هیأت یامهدی اسلامشهر در راستای لبیک گفتن به کتاب «مثبت سه» به ندای رهبر انقلاب اسلامی درباره افزایش فرزندآوری، پویش کتابخوانی «مثبت سه» را با حمایت و همراهی جامعه ایمانی مشعر از ۲۰ آذرماه سال ۱۴۰۰ کلید زد.
موسوی با اشاره به اینکه برای رشد و افزایش فرزندآوری باید سه حلقه مردم، نخبگان و مسئولین باید تلاش کنند تا اقناعسازی کنند که متأسفانه نخبگان در این زمینه کمکاری داشتند.
وی افزود: با استقبال مردم و درخواستهای متعدد آنان برای استفاده از فرصت مطالعاتی عید نوروز و ماه رمضان، پایان زمان شرکت در رویش کتابخوانی «مثبت سه» از ۲۰ اسفندماه تغییر و تا ۲۰ اردیبهشتماه تمدید شد.
کتاب «کهکشان نیستی» محور پویش کتابخوانی شد. «کهکشان نیستی» نام رمانی است که بر اساس حیات ۸۱ ساله آیتالله سیدعلی قاضی طباطبایی و به قلم محمدهادی اصفهانی در شهر نجف اشرف، نوشته شده است.
نویسنده در این کتاب سعی کرده تا زندگی آیتالله سیدعلی قاضی را از بدو ورود به نجف و آشنایی ایشان با استادانشان، نحوه تربیت و سیر و سلوک ایشان و تربیت شاگردان را به صورت مستند داستانی به تصویر بکشد.
«کهکشان نیستی» ۷۵ بخش دارد که هریک از آنها با آیهای از قرآن آغاز میشود. اگرچه داستان ساخته ذهن نویسنده بوده، تلاش شده است تا این مستندات و وقایع حقیقی زندگی آیتالله قاضی طباطبایی حفظ شود و تصویر درستی از زندگی، دستاوردها و ارزشهای بزرگ و مهم خلقشده ایشان به مخاطبان نشان داده شود.
انتشار کتاب خاطرات همرزم شهید صدرزاده و محمد حسین محمدخانی روی پله دوم. این کتاب حاوی خاطرات حاج نصیری از همرزمان شهیدش است.امیرحسین حاجینصیری یکی بازماندگان دفاع از حرم حضرت زینبکبری (س) است که با کوله باری پر از خاطره، بعد از آسمانی شدن همرزمانش با بدنی نیمهجان دوباره برمیگردد تا خاطرات این قسمت از مقاومت به فراموشی سپرده نشود.
این کتاب بیشتر از اینکه خاطرات راوی باشد خاطرات مقاومت در حلب و خانطومان و لاذقیه است. خاطرات ناگفته از مصطفی صدرزاده، محمدحسین محمدخانی و شهدایی که رفتند و خاطراتشان را بردند.
این کتاب کمک فراوانی به شناخت دقیق و تفصیلی از مجاهدتهای رزمندگان مدافع حرم دراستان لاذقیه و حلب میکند و مطالعه آن به علاقهمندان شناخت دقیق آنچه در جریان دفاع از حرم در سوریه گذشت، توصیه میشود.
چاپ دوم کتاب «هوای این روزهای من» خاطرات فرمانده تیپ هجومی سید الشهدا (ع)، جانباز مدافع حرم امیر حسین حاجنصیری به قلم رقیه کریمی در قطع رقعی و ۴۷۰ صفحه به همت خاطرات جانباز مدافعحرم امیرحسین حاجینصیری (فرماندهی تیپ هجومی سیدالشهداء) با تلاش انتشارات شهید کاظمی به چاپ دوم رسید.
کتاب «یک شغل نان و آب دار» نیز در این هفته به چاپ دوم رسید. «یک شغل نان و آب دار» عنوان کتابی در حوزه کودک و نوجوان است به قلم حمید گروگان که به تازگی انتشارات کتاب نیستان آن را تجدید چاپ کرده است.
این کتاب داستانی برگرفته از آرزوها و خیال هاست. پسر جوان قهرمان اثر، مزرعهای دارد و مرغ و خروس و بز و گربهای و سگی که مراقب آنهاست. ولی بعد از شنیدن توصیف مردم از روستای آن سوی رودخانه، در جستجوی «یک شغل نان و آب دار» خانه و کاشانه خود را رها میکند و به جستجوی بخت و اقبال خود برمی آید.
«حمید گروگان»، نویسنده نام آشنا و باتجربه، با ایجاد گرههای داستانی، مخاطب خود را با سؤالهای متعددی مواجه میکند و منطق و احساس کودک را به طور یکسان، درگیر مینماید.
با اطمینان میتوان گفت که طرح چنین چالشهایی برای کودکان ده ساله و بزرگتر، در شرایطی که غالب کتابهای موجود در بازار نشر، به دنبال خلق موقعیتهای غیرواقعی و تحریک احساسات و تخیلات مخاطب هستند، موقعیتی ویژه را در اختیار خانوادهها و مربیان دغدغهمند قرار میدهد و کمک میکند تا باب گفتگو و فلسفه ورزی را بگشایند و از همین سنین پایان دبستان، بحث در مورد مسائل مهم را البته در حد فهم و ادراک کودک آغاز کنند.
پرسشها و موقعیتهای ایجاد شده در «یک شغل نان و آب دار» به شدت به زندگی امروز قشر جوان امروز ما شباهت دارد و نمایشی است نمادین از زندگیهایی که در جستجوی رفاه بیشتر به رنج غربت کشیده شده اند.
شجاعت قهرمان اثر در بخش پایانی و غافلگیری جالبی که نویسنده در همان قسمت تهیه دیده است، به نوعی به سیر و سلوک درونی قهرمان پایان میبخشد و باعث میشود تا مخاطب نفس راحتی بکشد و با آسودگی خیال، کتاب را ببندد.