گردشگران و مسافران ۴۵میلیارد ریال محصول صنایع دستی هنرمندان استان را در تعطیلات نوروزی امسال خریدند.
محمدکاظم رحمانی افزود: گلیم، جاجیم، محصولات ساخته شده از چرم، البسه محلی و منبت از مهمترین محصولات صنایع دستی فروخته شده در تعطیلات نوروزی امسال است.
وی با اشاره به مشکل فروش تولیدات صنایع دستی استان تاکید کرد: رونق گردشگری نقش مهمی در افزایش درآمد هنرمندان صنایع دستی دارد.
تعطیلات نوروزی امسال بیش از ۹۰۰ هزار نفر از جاذبه های دیدنی کهگیلویه و بویراحمد دیدن کردند.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با اشاره به اینکه آموزش یکی از راهبردهای میراث فرهنگی برای حمایت از هنرمندان است بیان کرد: هم اکنون بیش از ۱۰۰ هنرمند استان در حال فراگیری آموزش های تخصصی صنایع دستی در رشته های چرم، گلیم و البسه محلی و سایر رشته ها هستند.
رحمانی گفت: این کارگاه های آموزشی در قالب دوره آموزشی ۱۸۰ ساعته در مدت زمان سه ماه برای هنرمندان صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد برگزار می شود.
وی با بیان اینکه ۹۰ درصد از این دوره های آموزشی در مناطق روستایی برگزار شده است اضافه کرد: زیلایی، دیشموک، لوداب و چرام از جمله مناطق برگزاری آموزش های صنایع دستی بوده است.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: به شرکت کنندگان در این دوره های مهارتی که موفق به کسب حد نصاب لازم علمی و عملی در آزمون پایان دوره ها شوند افزون بر اعطای مدرک مهارتی فنی وحرفه ای تسهیلات بانکی ارزان قیمت نیز داده می شود.
سالانه ۲۰ هزار مترمربع انواع محصولات صنایع دستی در کهگیلویه و بویراحمد تولید می شود.
جاجیم بافی، سفره بافی، نمدمالی، نی چیت بافی، مشته بافی، رندبافی، گچمه بافی، ریسندگی، سوزن دوزی، سبد بافی، رودوزیهای سنتی و سیاه چادر بافی از مهمترین دست بافتههای سرپنجه هنرمندان کهگیلویه و بویراحمد است.
استان کهگیلویه و بویراحمد با ۷۲۶ هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران قرار دارد.