روزنامه انگلیسی ایندیپندنت نوشت: یک ماه پس از حمله روسیه به اوکراین، بهای مواد غذایی در یمن ۳۰ درصد افزایش یافت.
کیم شریف (Kim Sharif)، حقوقدان یمنی الاصل و مدیر موسسه حقوق بشر برای یمن در لندن با هشدار نسبت به وخامت شرایط یمن به ویژه برای کودکان و زنان، درباره بروز فاجعه انسانی هولناکتر از آنچه که تا کنون در یمن مشاهده شده است، هشدار داد.
وی پیشتر، عربستان سعودی را مادر گروههای تروریستی توصیف کرد و افزود: هر یک از گروههای تروریستی فعال در منطقه به عربستان سعودی وصل میشوند و رژیم سعودی بند ناف، اصول و عقاید آنهاست.
شریف، عربستان سعودی و حامیانش را به نسل کشی در یمن متهم کرد و گفت: شرایط یمن به گونهای است که باید هر چه سریعتر به محاصره این کشور پایان داده شود تا بتوان دست کم نیازهای اساسی مردم را تامین کرد.
همزمان با هفتمین سالگرد تجاوز عربستان به یمن، روزنامه ایندیپندنت هم نوشت: دو هزار و پانصد مایل دورتر از اوکراین، مردم در یمن، هزینه جنگ در قاره اروپا را حس میکنند، زیرا اکنون شماری از خانوارها در یمن با یک وعده غذای در شبانه روز زنده اند.
این نشریه انگلیسی افزود: یک ماه پس از حمله روسیه به اوکراین، بهای مواد غذایی در یمن ۳۰ درصد افزایش یافت و بهای یک کیسه آرد که قبلا ۲۸ هزار ریال یمنی (۸۵ پوند) بود، به ۴۰ هزار ریال (۱۲۰ پوند) رسید و سوء تغذیه در سراسر یمن گسترش یافته است و مردم با کمبود و قحطی روبرویند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده در انگلیس، یک پنجم از گندم مورد نیاز یمن، از اوکراین و روسیه وارد میشود و اکنون جنگ در اوکراین و تحریم روسیه، افزایش بهای سوخت، نبود شغل، کمبود گندم و پرداخت نشدن دستمزدها در یمن، بحران مواد غذایی را تشدید کرده است.
به نوشته ایندیپندنت، بحران غذایی موجب شده است شماری از خانوادهای یمنی به خوردن برگ، علف و نیز ملخ روی آورند، زیرا چیز دیگری برای خوردن پیدا نمیکنند.
تجاوز عربستان سعودی و هم پیمانانش به یمن در حالی وارد هشتمین سال خود شده است که هیچ نشانهای از پایان آن دیده نمیشود.
به نوشته ایندیپندنت، ۱۹ میلیون یمنی، با ناامنی غذایی روبرویند که این میزان در سال ۲۰۱۵ که ائتلاف به رهبری عربستان سعودی، به یمن حمله کرد ۱۱ میلیون نفر بود. در حالی که تقاضا برای خرید گندم افزایش یافته است، معلوم نیست آیا یمن میتواند با کشورهای بزرگ در خرید این محصول رقابت کند یا خیر.
این روزنامه انگلیسی افزود: ائتلاف عربستان سعودی و امارات که از کمکهای انگلیس بهره میبرد زمینهای کشاورزی، ماشین آلات کشاورزی، صنایع ماهیگیری، بازارها، زیرساختهای آب، از جمله تصفیه خانه ها، سدها و پلهای یمن را مدام بمباران میکند.