معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان، گفت: واکسیناسیون باعث شد، مرگ و میر کرونایی قم در موج ششم به یک هشتم قبل کاهش پیدا کند.
وی افزود: بیش از ۹۰ درصد از فوت شدگان موج ششم همه گیری کرونا در استان افرادی بودند که واکسن کرونا را دریافت نکرده بودند یا دورههای کامل واکسن را تزریق نکردند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان، افزود: اگر چه با توجه به فراگیری بیشتر سویه اومیکرون می بایست آمار مبتلایان افزایش می یافت اما با توجه به اثربخشی مناسب واکسنها، میزان ابتلا در استان نسبت به موج قبل کاهش یافت.
دکتر محبی با اشاره به حضوری شدن آموزش از ۱۴ فروردین، واکسیناسیون دانش آموزان را کمتر از میانگین استانی و کشوری خواند و گفت: اگر چه بیش از ۹۰ درصد از معلمان واکسن زده اند، اما آمار واکسیناسیون کودکان ۵ تا ۱۲ سال و ۱۲ تا ۱۸ سال در قم به ترتیب ۷ و ۷۴ درصد است که این آمار در کشور به ترتیب ۲۱ و ۹۰ درصد است.
وی استفاده از ماسک، مایع دستشویی، نصب تهویه مکانیکی، استفاده از لوازم التحریر شخصی در کنار تزریق واکسن را برخی از شیوه نامههای بهداشتی در مدارس بیان کرد.
استاندار هم رتبه استان قم را در واکسن نزدن رتبه اول، در بین استانهای کشور دانست و تاکید کرد: مدیریت هوشمند، پیگیری و نظارت تمام دستگاهها در کنار دانشگاه علوم پزشکی سبب تغییر این جایگاه خواهد شد.
شاهچراغی افزود: واکسیناسیون در بین دانش آموزان، دانشجویان و کارمندان باید طبق موازین و مقررات جدیتر از گذشته انجام گیرد.
وی همچنین با اشاره به مراسم پیش رویِ شبهای قدر و ماه مبارک رمضان از معاون هماهنگی و مدیریت امور زائرین، دانشگاه علوم پزشکی و مدیریت بحران خواست در نشست مشترک شیوه نامههای برگزاری این آیینها را تدوین و اجرا کنند.