رئیس اتحادیه بافندگان فرش دستباف مهاباد از کاهش 35 درصدی تولید این محصول در مهاباد طی سال 1400 خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مهاباد، چیا قربانی اقدم با بیان اینکه سال گذشته 3 هزار مترمربع فرش دستباف در مهاباد تولید شده است، گفت: این مقدار در مقایسه با مدت مشابه سال 1399 کاهش 35 درصدی داشته است.
وی با اشاره به دلایل کاهش تولید فرش دستباف در چند سال اخیر، افزود: کاهش صادرات بواسطه شرایطی چون برگشت ارز صادراتی و مانعهای موجود و نیز تحریم در بحث صادرات این محصول داخلی به همراه شیوع کرونا طی ۲ سال گذشته باعث شده تا تولید آن در چند سال گذشته دچار رکود شود.
رئیس اتحادیه بافندگان فرش دستباف مهاباد اظهار داشت: برگزار نشدن نمایشگاههای داخلی برای عرضه محصولات به مشتریان داخلی و خارجی به علت کرونا نیز از دیگر دلایل رکود اقتصادی حوزه تولید فرش است.
قربانیاقدم ادامه داد: افزایش نرخ ارز موجب سودآوری صادرات فرش دستبافت در سطح کشور شده است، و به دلیل جایگاه ویژهای که فرش منطقه از گذشته تاکنون داشته است، میتواند در جهت توسعه صادرات نقش مهمی داشته باشد.
وی اضافه کرد: هماکنون براساس اقتضای فصلی بیش از هزار و ۳۰۰ نفر در حوزه فرش مهاباد فعالیت میکنند و هزار و ۹۰۰ نفر در این شهرستان نیز زیرپوشش بیمه قالیبافی هستند.
شهرستانهای ارومیه، خوی، بوکان، تکاب و مهاباد دارای بیشترین بافنده فرش در استان است و مهمترین تولیدات فرش مهاباد نیز از نوع تابلو فرش، فرش «افشار» و «درشتبافت افشان» است که به ترتیب ۴۰، ۲۵ و ۳۵ درصد تولیدات را شامل میشود.