یک اقتصاددان گفت: نظام آموزشی ما نمیتواند نیروی کار خلاق تولید کند و نیازمند نظام آموزشی مهارت افزا، خلاق محور یا کارآفرین پایه هستیم.
رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه خوارزمی ادامه داد: پایان این دهه قطعاً دیگر امکان صادرات نفت به راحتی و آسانی نخواهد بود و قیمتهای انرژیهای فسیلی هم افت خواهد کرد.
وی تاکید کرد: باید ساختار اقتصاد خودمان را تغییر دهیم، در غیر این صورت در گرداب مصائب و مشکلات گرفتار خواهیم شد و راه حلش هم حرکت کردن به سمت دانش بنیان شدن اقتصاد است.
وحید شقاقی شهری ادامه داد: نیروهای جوان و تحصیل کرده داریم و این نیروها مزیت مهمی برای کشور ماست؛ این نیروها میتوانند برای حرکت به سمت عدم وابستگی به نفت در پایان این دهه خلاقیت و نوآوری ایجاد کنند.
رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه خوارزمی تاکید کرد: برای داشتن اقتصاد دانش بنیان نیازمند توجه به زیرساختها و الزامات آن هستیم.
وی ادامه داد: صادرات شرکتهای دانش بنیان ما زیر ۵۰۰ میلیون دلار است که بسیار ناچیز است؛ این در حالی است که صادرات کالاهای با فناوری بالا در شرکتهای دانش بنیان کشوری مثل مالزی بالای ۶۰ میلیارد دلار است.
وحید شقاقی شهری ادامه داد: بنابراین در حوزه اقتصاد دانش بنیان صادرات خدمات و کالاهای دانش پایه و توسعه شرکتهای دانش بنیان با هدف صادرات، نیاز به اقدامات عاجل و فوری داریم و تا زمانی که این الزامات مهیا نشود، اینها درحد شعار باقی خواهد ماند و عایدی برای ما نخواهد داشت؛ نباید فرصت را از دست دهیم.
وی در ادامه پیرامون الزامات رسیدن به اقتصاد دانش بنیان گفت دانشگاههای ما هنوز با ادبیات دانشگاههای مهارت افزا، کارآفرین محور، دانشگاههای خلاق پایه هم راستا نیستند؛ فرزندمان را در هفت سالگی با خلاقیت ۱۰۰ درصد میفرستیم به نظام آموزشی و خلاقیتش را از بین میبریم و میشود ۶۰ درصد و او را تحویل دانشگاه میدهیم و در نهایت ۲۰ یا ۳۰ درصد این خلاقیت هم در دانشگاه ازبین میرود و بلاخره با این ۳۰ درصد خلاقیت وی را میفرستیم به نظام دولتی و در این نظام اداری دولتی هم در ظرف ۳۰ سال یک کارمند دولتی صفر میشود؛ به عبارتی یک فرزند با ادب خلاق ما بعد از شصت سال تبدیل میشود به یک انسان با خلاقیت صفر.
وحید شقاقی شهری تاکید کرد: نظام آموزشی ما نمیتواند نیروی کار خلاق تولید کند و نیازمند نظام آموزشی مهارت افزا، خلاق محور یا کارآفرین پایه هستیم، بنابراین اولین اقدام این است که اگر میخواهیم نیروی کار در سالهای پیشرو و همراه با ادبیات اقتصاد دانش بنیان داشته باشیم، چارهای نیست جز اینکه نهاد آموزشی تغییرات اساسی بکند و این کار راحتی نیست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: با ادبیات نوآوری فعلاً فاصله زیادی داریم؛ تا زمانی که در دانشگاهها و اندیشگاههای ما نگرشها تغییر نکند، این نهاد نمیتواند هدف اصلی اقتصاد دانش پایه را ایجاد کند و نیروی کار متناسب با دانش بنیان تربیت کنیم.
این اقتصاددان در پایان تاکید کرد: باید واقعیتها را به جامعه منتقل کنیم؛ ان شاالله خداوند عقلانیت را در این کشور جاری و ساری کند و مسائل و مشکلات ما کاهش پیدا کند.