برای نخستین بار در کشور پژوهشگران دانشگاه تهران موفق به طراحی و ساخت نرم افزار طراحی، تحلیل و بهینه سازی ساختار سازه و ارزیابی عمر لولههای کامپوزیت در عرصه صنعت شدند.
رهام رفیعی استاد دانشگاه تهران افزود: مهمترین کاربرد این نرم افزار بهینه سازی ساختار لولههاست که این امر با هدف کاهش قیمت و حفظ و افزایش خواص مکانیکی طراحی سازه صورت می گیرد و از طریق این نرمافزار میتوان میزان بهینه سازی لولههای کامپوزیتی را تعیین کرد.
رضا شهرزادی دانشجوی دانشگاه تهران در این رابطه گفت: از طریق این نرمافزار میشود میزان بهینه سازی لولههای کامپوزیتی را مشخص کرد به طوری که در مرحله نخست بعد از طراحی سازههای لولههای کامپوزیت شناسایی میشوند و این کار از طریق بررسی استانداردهای ملی و بین المللی شکل میگیرد و پس از آن روش محاسباتی مناسب برای اندازه گیری مشخص و در نهایت این روشها ارزیابی میشود.
در ادامه محمدنقی عربیان دانشجوی دانشگاه تهران به دستگاهی که میزان تحلیل و بهینه سازی این نرمافزار را مشخص میکند اشاره کرد و گفت: این دستگاه تست خزش بلندمدت لولههای کامپوزیتی است که میتوان از آن برای محاسبه تست لولهها و تحت عرضی بودن میزان فشار آنها استفاده کرد.
حسین اسپرسیپ از دیگر دانشجویان دانشگاه تهران به هدف طراحی این نرمافزار اشاره کرد و گفت: کمترین قیمت و حفظ بیشترین خواص مکانیکی از جمله اهداف راه اندازی و ساخت این نرمافزار است. این نرمافزار به مرحله تجاری سازی رسیده و یک شرکت از کشور قطر هم متقاضی دریافت این نرم افزار است که با توجه به درخواستهایی که برای استفاده از آن صورت گرفته میتوان میزان ارزآوری بالای آن را از کاهش میزان واردات مواد اولیه سازی لولهها پیش بینی کرد.