سالانه سه میلیون ریز غده بذر سیب زمینی در شهرستان اردبیل تولید میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اردبیل؛ مدیر جهاد کشاورزی اردبیل با اعلام این خبر افزود: این مینی تیوبرها عاری از هرگونه آلودگی و ویروس بوده و از لحاظ طبقهبندی در استانداردهای بسیار مناسب قرار دارند.
علی حسین احدی عالی میگوید: کلاسهای اول و دوم این نوع از بذرها در اختیار کشاورزان قرار میگیرد و کشاورزان سیبزمینیکار میتوانند با تهیه و کشت آن از یک منبع بذری سالم و مطمئن برخوردار شوند.
او به کشاورزان سیبزمینی کار توصیه کرد که امسال بذر موردنیاز خود را جهت کشت، از بذور سیبزمینی سالم، گواهی شده و مرغوب تولید کشاورزان مجرب دشت اردبیل تامین کنند، اینکار ضمن دسترسی آسان و اطمینان از تهیه بذور سالم و گواهی شده در کاهش هزینههای تولید نیز بسیار موثر است.
مدیر جهاد کشاورزی اردبیل گفت: سالانه حدود ۵۰ هزار تن بذر سیبزمینی از استانهای همجوار با صرف هزینههای هنگفت توسط کشاورزان جهت کشت به این شهرستان واردمیشود و عدم توجه به وضعیت سالم و استاندارد بودن بذور تهیه شده و معیوب بودن بذور وارد شده موجب انتقال انواع آفات و بیماریها نظیر بید سیبزمینی که از استان همدان به این شهرستان وارد شده و خسارتهای زیادی سالانه متوجه کشاورزان سیبزمینی کار میگردد.
احدی عالی میگوید: با توجه به اینکه کشت سیبزمینی هزینه بالایی دارد و برای هر هکتار حدود سه تن بذر نیاز است، فلذا لازم است در انتخاب بذر دقت بسیار صورت گیرد و از سوی دیگر سیبزمینی پتانسیل تولید بالایی دارد، به شرطی که کشاورزان از نهادههای با کیفیت بویژه بذور با کیفیت گواهی شده استفاده کنند که در این صورت میتوان میزان عملکرد محصول را تا ۱۱۰ تن در هکتار نیز بالا برد.
کشت محصول سیبزمینی در اوایل فصل بهار در اراضی شهرستانهای اردبیل، نمین، نیر و سرعین آغاز شده و محصول تولیدی نیز از ماه آخر تابستان برداشت میشود.
۹۵ درصد محصول سیبزمینی کشت شده در استان اردبیل را رقم آگریا و مابقی را ارقام متفرقه جِلی، فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا تشکیل میدهد.
سالانه ۷۷۰ تا ۸۰۰ هزار تن محصول سیب زمینی در استان اردبیل تولید میشود که معادل ۲۰ درصد مجموع محصول تولید شده در کشور است.