سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به تولید سالانه ۳۷۰۰ تن قارچ خوراکی در استان، نسبت به مسمومیت با قارچهای وحشی و خودرو هشدار داد.
وی با بیان اینکه با وجود اینکه تعداد کمی از قارچها سمی هستند ولی به دلیل شباهتهای ظاهری، تشخیص قارچهای سمی از غیرسمی امکان پذیر نیست و به همین دلیل ممکن است قارچهای سمی به ویژه در فصل بهار و پاییز، مورد استفاده خوراکی قرار گیرد و منجر به مسمومیت افراد و عوارض جدی و حتی مرگ شود.
وحدت با اشاره به افزایش نزولات آسمانی، رشد انواع قارچها در طبیعت و استفاده ناآگاهانه خانوادهها از قارچهای وحشی اضافه کرد: از طریق ویژگیهای ظاهری، بو و رنگ قارچ نمیتوان بطور قطعی سمی و غیر سمی بودن آن را تشخیص داد و کوچکترین اشتباهی در تشخیص ممکن است منجر به مرگ یا آسیبهای جدی به اعضای بدن شود.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: 66 واحد تولیدی پرورش قارچ خوراکی با ظرفیت تولید3700 تن در سال در سطح استان فعال است که در حدود 3 هزار تن به روش صنعتی و مابقی به صورت نیمه صنعتی تولید می شود.
وحدت اضافه کرد: با توجه به ادامه فصل رویش اینگونه قارچها در عرصه های جنگلی و مرتعی تا اواخر خردادماه سالجاری و عدم امکان تشخیص قارچهای خودرو سمی و غیرسمی ،توصیه می کنیم کلیه مصرف کنندگان، قارچهای خوراکی موردنیاز خود را به صورت بسته بندی شده برچسب دار و دارای پروانه بهره برداری از وزارت جهادکشاورزی که در مراکز و فرشگاه های معتبر کشور عرضه می شوند، تهیه نمایند.