بامیه یکی از شیرینیهایی است که درون شربت قرار میگیرد. این شیرینی به عنوان شیرینی مناسبتی و در ماه رمضان برای سفره های افطار تهیه میشود.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، باميه بافت نرمی دارد و وقتی در شربت قرار میگیرد، مزه خوبی میگیرد. این شیرینی را به همراه زولبیا در ماه رمضان در شیرینی فروشیها عرضه میکنند. اما پخت آن در منزل طرفداران زیادی دارد. برای تهیه بامیه خوب و با کیفیت لازم است به یک سری نکات ریز و مهم توجه شود که در نوشتار روی آن تاکید شده است.
مواد لازم برای تهيه بامیه
مواد لازم برای تهيه شربت
طرز تهیه بامیه
مرحله اول
برای تهیه بامیه خوشمزه در ابتدای کار، شربت را تهیه میکنیم. ابتدا آب را به همراه شکر درون یک قابلمه میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا شکر کاملا حل شود. وقتی شکر حل شد و شربت شروع به جوشیدن کرد، دیگر نباید با قاشق آن را هم زد.
مرحله دوم
آبلیمو به آن اضافه میکنیم و صبر میکنیم تا به غلظتی که میخواهیم برسد. سپس گلوکز یا عسل را به آن اضافه میکنیم. ۵ دقیقه دیگر میگذاریم روی حرارت ملایم بجوشد و غلیظ شود. سپس حرارت را خاموش کرده و گلاب و زعفران را به آن اضافه میکنیم.
مرحله سوم
میگذاریم تا به دمای محیط برسد تا بتوان بامیهها را در آن غوطه ور کرد. حالا یک قابلمه تفلون یا نچسب بر میداریم و آب و روغن و شربت یا عسل را درون آن میریزیم. سپس با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار میدهیم تا وقتی که اطراف آن شروع به جوشیدن کند.
مرحله چهارم
آرد را یک باره به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم تا خمیر در وسط ظرف جمع شود. با حرارت کم به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه خمیر را حرارت میدهیم و به اصطلاح داغ میزنیم. داغ زدن باعث میشود خمیر پخته شود و رطوبت اضافه آن تبخیر شود و کیفیت نهایی بامیه بهتر شود.
مرحله پنجم
وقتی که خمیر را به خوبی داغ زدیم، زیر حرارت را خاموش کرده و خمیر را درون یک کاسه قرار میدهیم تا خنک شود. خمیر باید نه سرد و نه گرم باشد. وقتی خمیر ولرم شد، تخم مرغها را دانه دانه اضافه می کنيم.
مرحله ششم
در این مرحله وانیل را هم با تخم مرغها اضافه میکنیم و با همزن میزنیم.. در این مرحله اگر خمیر داغ باشد، باعث پخته شدن تخم مرغها میشود و اگر سرد باشد، تخم مرغ به خورد خمیر نمیرود. پس باید دمای آن ولرم باشد.
مرحله هفتم
وقتی تخم مرغها را اضافه کردیم باید یک خمیر چسبناک بدست آید. اگر خمیر خیلی سفت بود، یک تخم مرغ دیگر را درون یک کاسه کوچک میشکنیم. سپس با چنگال آن را میزنیم تا یک دست شود. بعد کم کم به خمیر اضافه میکنیم تا به شکل مطلوب در آید.
مرحله هشتم
خمیر را درون قیف با ماسوره میریزیم. ماسوره باید ماسوره شکوفه بزرگ باشد. یک قابلمه کوچک برداشته و درون آن روغن فراوان میریزیم. نوک یک قیچی را در داخل روغن فرو میکنیم تا چرب شود. سپس قابلمه روغن را روی حرارت قرار میدهیم.
مرحله نهم
روغن نباید داغ باشد و فقط کمی گرم باشد کافی است. خمیر را با ماسوره درون روغن فشار میدهیم و با قیچی آن را به سایز مناسب برش میدهیم. سپس با حرارت ملایم میگذاریم تا بامیهها سرخ شود. اول کار که خمیر سفت نشده است آن را هم نمیزنیم تا ظاهر آن خراب نشود.
مرحله دهم
این نکته قابل ذکر است که قابلمه را پر بامیه نباید بکنیم، چون بامیهها کمی پف میکند و نیاز به جا برای پف کردن دارد. وقتی که بامیهها کمی خودش را گرفت و رنگ آن طلایی شد، خیلی آرام آنها را زیر و رو میکنیم تا همه جای آن سرخ و طلایی شود.
مرحله یازدهم
وقتی که بامیهها سرخ شد، داخل شربت یا شهد بامیه که به دمای محیط رسیده است قرار میدهیم و حدود ۳ دقیقه به آن زمان میدهیم و سپس از شربت خارج میکنیم. در توری قرار میدهیم تا شربت اضافه آن خارج شود. سپس در یک ظرف در دار در یخچال نگه داری میکنیم.