نیاز روزافزون به رویکردهای نوین پزشکی سبب شده تا توسعه محصولات دانشبنیان و خلاق در حوزه سلولهای بنیادی با جدیت بیشتری پیگیری شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما: فعالان شرکتهای دانشبنیان و فناور کشور نیز در مسیر توسعه فناوری سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی گام برداشتهاند و محصولات ایرانساخت این حوزه به بازار عرضه شده است.
ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی در راستای حمایت خود از دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان و خلاق و باتوجهبه آگاهی از ضرورت حمایت از این ابتکارها، یکی از مهمترین محورهای مأموریتی خود را به توسعه بازار محصولات دانشبنیان و خلاق اختصاص داده و ۴ عنوان برنامه را برای خود تعریف کرده است.
راهاندازی مراکز جدید
حمایت از توسعه کمی و کیفی مراکز سلولدرمانی و پیوند، باهدف گسترش خدمات سلولی بهویژه گردشگری سلامت، به تکمیل و توسعه مراکز موجود و راهاندازی مراکز جدید تا سقف ۵ مرکز در کلانمنطقههای کشور یکی از همین اقدامات به شمار میرود
حمایت از محصولات پزشکی بازساختی
مأموریت دوم، حمایت از محصولات پزشکی بازساختی و سلولی آماده ورود به بازار و عرضه دانش و فناوری در سطح ملی و بینالمللی است. این مهم باعرضه محصولات فناورانه در بازارهای داخلی و خارجی تا حداکثر ۵ محصول ماژور، بهعنوان شاخص عملیاتی این مأموریت مطرح است.
خدمتی برای دریافتکنندگان پیوند سلولهای بنیادی خونساز
مأموریت سوم به تولید آمفوتریسین B لیپوزومال برای درمان عفونتهای قارچی در بیماران دریافتکننده پیوند سلولهای بنیادی خونساز مربوط است. در این زمینه، در صورت کسب مجوز سازمان غذا و دارو و سایر مجوزهای مربوط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، قابل تبدیل تا سقف ۵۰ درصد بهصورت بلاعوض است.
حمایت از کارآزماییهای بالینی
مأموریت پایانی نیز مربوط به حمایت از کارآزماییهای بالینی در جهت اخذ مجوزهای ورود به بازار است. در این حوزه، توسعه محصولات پزشکی بازساختی در جهت ارائه خدمات درمانی، حداکثر ۵ محصول ماژور موردتوجه و تاکید قرار گرفته است.
ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی در سال جدید، ضمن تقویت سیاستهای حمایتگرانه خود از محصولات دانشبنیان و خلاق، زمینه را برای ورود به عرصههای دیگر این دستاوردهای بومی فراهم میکند.