همزمان با ماه مبارک رمضان ویژه برنامه «وقت سحر» با موضوع تاریخ بعثت و عصر ظهور، تقدیم مخاطبان شبکه افق میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، ویژه برنامه سحر شبکه افق به تهیهکنندگی محسن حمیدزاده با عنوان «وقت سحر» به مدت ۳۰ شب از این شبکه روی آنتن می رود.
اجرای برنامه « وقت سحر» را صابر خراسانی، کارشناسی حجت الاسلام پناهیان و بازخوانی زندگی و وصیت شهدا به روایت امیرمحمد زند برعهده دارند.
این برنامه که با مشارکت مرکز رسانه ای سازمان تبلیغات اسلامی تولید شده شامل بخشهای مختلف کارشناسی، بررسی سیره زندگی علما و عرفا، بازخوانی زندگی و وصیت شهدا، مناجاتخوانی و..است.
بخش دیگری از برنامه آوازخوانی مناجاتی به صورت زنده با صدای صادق شیخ زاده روی آنتن میرود. در کنار کارشناس مذهبی برنامه، مهمانان دیگری نیز به فراخور موضوع بررسی سیر زندگی علما و عرفا در برنامه حضور مییابند.
همچنین در این برنامه پویش #امید به خدا، شکل گرفته که محور آن ایجاد حس امید، حرکت، تلاش برای رسیدن به آرزوها در سال جدید و امیدآفرینی در جامعه در قالبهای گزارش، مستند، تیزر و... است.
بسیار ممنونم از برنامه عالی تون خصوصا کارشناس عزیز استاد پناهیان که حرفاشون همیشه تازه و شیرین و کاربردی و پرفایده ست.
دو تا درخواست دارم اونم اینکه فایل صوتی یا متن این سی شب رو هم در جایی قرار بدید تا بتونیم دوباره گوش کنیم خیلی مهم و شیرین و لازمه این بحث ها، اگه همچین امکانی باشه ما هم سعی میکنیم از همین مباحث در مسجد محله خودمون مسابقه برگزار کنیم.
درخواست دومم هم اینه که خودتون هم یک مسابقه از همین سی شب برنامه بزارید با متن یا فایل صوتی، باور کنید خیلی لازمه و مفید.
یاعلی
متأسفانه امکان پاسخگویی به نظرات وجود ندارد و حرفی غلط، بابد بیپاسخ بماند. ان شاء الله، پاسخی مختصر به نظرات ارائه میشود:
۱. جامعه، دچار خودبیگانگی شده. در برابر نظرات پوچ شیاطین که از رسانهها یا زبان اطرافیانمان پخش میشود، حرفی نداریم. اما موقع سخن علماء و حکماء، عیبیاب میشویم! قد خودمان را بشناسیم.
۲. انتقاد خیلی بزرگ اتلاف وقت مطرح شد! خیر. بحث دینی، صرفا حدیثخوانی نیست. مقدمات فکری و نتیجهگیری لازم دارد.
۳. مسئولین نظام، طیف وسیعی هستند. مخالفت برخی با انتقاد، به معنای مخالفت مسئولین نظام با انتقاد نیست. ثانیا، امر به معروف و نهی از منکر یک مرحلهای نیست. فرایند است. در برنامه، اهمیت آن بیان شد. بعد مردم اعتقاد پیدا میکنند و در محافلشان بیان میکنند. بعد حرکت جمعی میکنند. مثلا در بسیج عضو میششوند و بسیج را به سمت مطالبه جدی از مسئولان میبرند یا تشکلهای انقلابی و مطالبهکر تأسیس میکنند. در برنامه گفته شد که به کار جمعی نیاز است.
۴. اگر نام همه مجاهدان بزرگی که در راه امر به معروف و نهی از منکر تلاش کردهاند نیامد، به بحث آسیب نمیرسد. درباره روحیه عیبجویی فکر کنیم.
۵. فرمایش حضرت امیرالمؤمنین درباره امر به معروف و نهی از منکر، درست است و تعارضی با جایگاه نماز هم ندارد. نماز ستون دین است. بر ستون، بنا ساخته میشود. بعد از نماز هم باید به آن عمل شود. ایاک نعبد، شامل انجام وظیفه امر به معروف و نهی از منکر نیست؟! غیرالمغضوب علیهم، شامل مبارزه با مفسدین نیست؟! ثانیا، وظیفه نماز که از طرف مؤمنین انجام میشود و ظاهر آن تحریف نشده، اما تکلیف امر به معروف و نهی از منکر ترک شده. ثالثا، پذیرش نماز همین جوری نیست که دیگر اعمال قبول شود.
۶. تذکر زبانی که بخشی از وظیفه ما است نه همه آن، فقط شامل حجاب و عفاف نیست. شامل آن است و مواردی دیگر. اصل نظر مطرح شدع این است. همین تذکر هم باید بیشتر خطاب به مسئولین رعایت حجاب و عفاف یعنی نیروی انتظامی و قوه قضاییه باشد که با قوانین و رفتار خندهدار و توجیههای بیمعنای پرتکرار، رها کردن وظیفه را توجیه میکنند. اینها راحتتر میتوانند مشکل را حل کنند یا مردم؟! پس چرا صبح و شب زیر سؤال نمیروند؟ اصل برپا کردن حجاب و عفاف کار حاکمیت دارای قدرت است نه یک فرد دستتنها وسط خیابان. حضرت امام خامنهای، اصل وظیفه تذکر را مطرح فرمودند. مکان، زمان و مخاطبش را باید تشخیص داد. تذکر به خانواده و افراد آشنا شدنیست. اما تذکر به فرد ناآشنا در خیابان در کنار شوهرش یا یک لات سازماندهی شده، اثری جز قربانی شدن مؤمنین دارد؟ چند بار در روز میشود این طور تذکر داد؟ نظراتمان عملگرایانه نیست. در فضا سیر میکنیم. بدحجابی و بدعفافی باید فوری رفع شود. شاید منظورشان را در این مورد خوب نرساندند. اما راهکار اثربخش، عمل جمعی و اقدام مسئولان است که از طریق تشکلها باید درخواست کنیم. همین تذکر زبانی را گروههایی از بسیج میتوانند به شکل جمعی، خیلی کمهزینهتر و اثربخشتر انجام دهند.
در پایان ضمن تشکر از مسئولین سایت درخواست میکنم یا نظرات به شکل علنی درج نشود، یا امکان پاسخگویی فراهم شود. خدا قوت و خسته نباشید.
من همیشه دغدغه امر به معروف و نهی از منکر داشتم و سنگینی این وظیفه روی دوشم رو حس میکردم
با این توضیحات استاد به این نتیجه رسیدم گویا دغدغه بیهوده ای بوده و چون ما دستمون به بالاها نمیرسه پس بیخود خودمون رو داریم خسته میکنیم
حالا احساس میکنم تکلیفی از باب نهی از منکر نسبت به امور فرهنگی به عهده ما نیست و چون امر عفاف و حجاب مقوله فرهنگی هست پس با این حساب چیزی گردن ما نیست و بر اساس فرمایشات ایشون اصلا از دست ما خارجه
متشکرم
حالا حس بهتری دارم
با توجه به شناختی که از شما آقای صابر خراسانی عزیز داریم، پیشنهادی داریم به اینکه، در انتهای صحبت های آقای پناهیان در خصوص موضوعات بسیار مهم و حیاتی امر به معروف و نهی از منکر و نیز مسولیت اجتماعی مردم، در انتهای کلام که شما صحبت می فرایید از واژه لذت بردیم استفاده نشود چون این مطالب تنها صرف لذت بردن بیان نشده و هدف بکارگیری آن در سطح مسولین و مردم بوده و بهتر است به جای این واژه، موضوعات بیان شده را خطاب به مردم و مسئولین گفته شود که: امیدواریم این مطالب به گوش مسئولین و مردم عزیز برسد و هر کسی به اندازه قدر و وسع خودش بکار ببندد. با تشکر و خداقوت به شما و همکاران و برنامه خوب و روشنگر مجموعه ی وقت سحر
مباحثی که آقای پناهیان در برنامه وقت سحر توضیح میدن رو با ولع و همه وجودم گوش میکنم
واقعا بی نظیره
کاش مثل ایشون بیشتر داشتیم و از این برنامه ها بیشتر تر
واقعا از همه عوامل برنامه ممنونم
ماه رمضان امسال مارو ساختین.
ان شالله خدا بیشتر معرفت به ولایت رو به ما عطا بفرماید
ممنونم
ممنونم
فقط یه انتقاد خیلی خیلی بزرگ دارم به حاج اقای پناهیان ...
جسارتا خیلی برا گفتن مباحث مهم وقت تلف میکنن و خیلی لفتش میدن تا مبحث و حدیث رو و بیان کنن ...یه جورایی و یه وقتایی وقت رو صرف حاشیه میکنن متاسفانه ...ای کاش حاشیه هارو کم کنن ....با تشکر ..التماس دعا
سپاسگزاریم از احیای این دو واجب و بردن نام این دو واجب در تلویزیون.
باز نیز مشتاقانه این نوع برنامه ها و با این موضوعیت را همراهی خواهیم کرد.ممنون از تداوم و استمرار در احیای این دو واجب
1. در فرمایشات جناب پناهیان نام اسوه تقوی و شهامت و ابرمرد امر عرصه امر به معروف و نهی از منکر شهید والامقام نواب صفوی خالیست.
تفکر و روش شهید نواب صفوی در عرصه امر به معروف و نهی از منکر امروز می بایست مطابق فرمایشات رهبر معظم انقلاب حفظ الله در راستای جهاد تبیین سرلوحه امور شود تا ان شاء الله ریشه های فساد زدوده شود. با تشکر
ممنون از مباحث خیلی خیلی مهمی که بهش پرداخته میشه و حاج آقا پناهیان مثل همیشه با نگاه ژرف خود به اسلام، پیام های جدید و دلنشینی به ما عرضه می کند.
چقدر خوب می شد این حرفا در حد حرف باقي نمونه....تو این همه پوششی که تو این زندگی های مجازی راه افتاده، کاش یه پوششی بذارید برای عملیاتی شدت این مباحث ...
مثلا هر کسی که از قبل تو جمع خانواده، دوستان یا همکاران یه تعاونی به قول حاج آقا راه انداخته یا از این به بعد این کارو می کنه اعلام کنه.حالا چه تو مباحث مالی چه فرهنگی و....
این حرکت هم باعث میشه این حرفارو فقط شنونده نباشیم و یادمون بره هم مردم کلی تشویق می شن و ایده می گیرن
با تشکر
التماس دعا
اگر امر به معروف اینقدر مهمه که مولا فرمود کنفثة فی بحر لجی و اقیانوس عمیق هست در مقابل آب دهان پس چطور پیغمبر فرمود ان قبلت قبلت ما سواها و ان ردت ردت ما سواها
و الصلاة عمود الدین
چرا همه چیز دائر مدار نماز شد و نماز نقطه پرگار دین شد نه امر به معروف و نهی از منکر
شما که فرمودین توبه باید از امر به معروف و نهی از منکر نکردن ما باشه
اما پیغمبر میفرماد اگر نماز قبول بشه بقیه قبوله و اگر نماز رد بشه یعنی اگر امر به معروف هم کرده باشی رد میشه.
این ها چطور جور درمیاد؟
بنده انتقادی به بخش کارشناسي قسمت هشتم برنامه وقت سحر داشتم خطاب به حجة الاسلام پناهیان
در بحث امر به معروف و نهی از منکر مطالب جنابعالی بسیار متین، دقیق و صحیح هست.
در بحث کلان و کلی موضوع را شایسته بیان فرمودید
امربه معروف و نهی از منکر قبل از اینکه دینی باشد انسانی است
نه فقط در بحث کلی آن بلکه جزئیات رو هم عمیقا در بر میگیرد.
حداقل اگر کسی میخواهد قدمی برای این امر در اجتماع بردارد بایستی پله اول و گام اول را برداشته باشد ناگزیر است
یعنی همان تذکر لسانی
به فرموده حضرت آقا تذکر لسانی واجب است بلد نیستید واجب است یاد بگیرید
شما گفتید و گفتید با دو کلمه و جمله همه بحث را خراب کردید
مثال بی حجابی زدید که جزئی هست و همه امر به معروف و نهی از منکر نیست!
بله درسته
اما دراین بحث گسترده مثال بی حجابی را نباید میزدید
اگر تا به الان کسی تذکر نداده بود قصد کرده بود که اقدام کند با این حرف شما به کل منصرف شد.
یک مرد، موارد بیان شده توسط شمارا بهتر میتواند اجرایی کند اما برای یک زن با توجه به شأن و مراقبتهای که نسبت به خود، زندگی، همسر و فرزندانش دارد موارد پیشنهادی جنابعالی چندان کارگشا نیست.
آیا برای هر بار بیرون رفتن از منزل باید کوله باری از کارهای فرهنگی را با خود حمل کرد که بشود امر به معروف و نهی از منکر کرد؟؟؟
اثری که تذکر لسانی دارد کار فرهنگی ندارد چون دیر بازده است و تعداد کمی را در بر میگیرد.
به فرموده حضرت آقا گناه در جامعه نباید علنی بشود
کمترین اثر امر به معروف و نهی از منکر باقی ماندن زشتی گناه است شکسته نشدن قبح گناه است عادی نشدن گناه است
آنوقت مساله به این مهمی را مثال میزنید برای موارد بی اهمیت امر به معروف و نهی از منکر!!!!
لطفا عنایت کنید جبران کنید.
ضمنا شیطان با خطواتش کار خود را خوب پیش میبرد قدم به قدم نرم نرمک... از اول انقلاب با آن همه پوششهای تحسین برانگیز و عفت و حیا رسیده ایم به اینجا با تذکر ندادن!!!!
و من الله توفیق