برای تهیه مرغ تازه سالم و بهداشتی باید به ویژگیهای ظاهری این محصول پرمصرف و پرطرفدار توجه کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز خوزستان، به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خوزستان؛ پروتئینها به ویژه نوع حیوانی آنها در تامین سلامت، رشد اندامها و عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارند، البته باید به توجه داشت که بیماریهای مشترک میان انسان و دام و مسمومیتهای غذایی از طریق مصرف گوشت قرمز، ماهی و مرغ به انسانها منتقل میشوند، بنابراین باید برای تهیه آن به نکاتی توجه کرد.
مرغ نیز یکی از مواد غذایی اصلی و پرمصرف محسوب میشود که باید موقع تهیه به این موضوع توجه باشیم که اندرونه شکم آن به طور کامل خالی و بدون جگر، دل، سنگدان، پیش معده و ته روده باشد.
پوست لاشه مرغ تازه و بهداشتی باید سفید مایل به زرد کمرنگ یا کهربائی بوده و به طور یکنواخت، روی بدن کشیده شده و بدون هرگونه پارگی، تورم، خونمُردگی، تغییر رنگ و کاملا تمیز و عاری از پَر، ذرات خارجی و آلودگی باشد.
گوشت مرغ باید سفید مایل به صورتی، دارای سفتی و قوام طبیعی و چربی آن باید زرد روشن بوده و به صورت یکنواخت بدن را پوشانده باشد.
نداشتن بوی غیرطبیعی مانند بوی ترشیدگی، تعفن یا گندیدگی، درج رتبه بهداشتی لاشه مرغ به دست آمده شامل؛ A-، A+و B روی پلاستیک مرغ از دیگر ویژگیهای سالم و بهداشتی بودن این محصول به شمار میروند.
مصرف کنندگان باید گوشت مرغ را از مراکز معتبر تهیه کرده و هنگام خرید به مشخصات نام کشتارگاه، تاریخ تولید و انقضاء، شرایط نگهداری آن در دمای ۰ تا ۴۰ درجه سانتیگراد و درجه شماره بهداشتی دامپزشکی توجه کنند.
بیشتر بخوانید: نظارت بهداشتی بر کشتار طیور در خوزستان
همچنین مردم باید از خرید مرغ کامل یا قطعه بندی شده و آلایش خوراکی شامل؛ دل، جگر و سنگدان بدون بسته بندی و برچسب خودداری کنند.