چین به عنوان شریک راهبردی جامع ایران، متعهد به تعمیق همکاریهای دوجانبه در حوزههای مختلف است.
وزارت امور خارجه چین، دیروز در بیانیهای در خصوص دیدار وزرای خارجه ایران و چین اعلام کرد: در تاریخ ۳۱ مارس ۲۰۲۲، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران که برای شرکت در سومین نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان به چین آمده بود، دیدار کرد. وانگ یی در این دیدار خاطرنشان کرد روابط ایران و چین، تحت هدایت راهبردی سران دو کشور، روند پیشرفت را حفظ کرده است. وي افزود: چین از ایران در حفظ حاکمیت و شأن ملی و دفاع از حقوق و منافع قانونی حمایت میکند و بر این باور است که ایران نیز قاطعانه از چین در حفظ منافع اصلیاش حمایت میکند. چین به عنوان شریک راهبردی جامع ایران، متعهد به تعمیق همکاریهای دوجانبه در حوزههای مختلف است و برای همکاری با ایران به منظور حصول نتایج بهتر، از همکاریهایی که به نفع مردم دو کشور میشوند، اعلام آمادگی میکند.
وزارت خارجه چین افزود: امیرعبداللهیان، میزبانی موفقیت آمیز چین را در برگزاری مجموعهای از نشستها بر سر مساله افغانستان، تبریک گفت و تأکید کرد ایران و چین از دوستی عمیق و کهن و همچنین همکاریهای غنی بهره میبرند. اجماع مهمی که میان سران دو کشور حاصل شده، موجب انگیزه قوی در توسعه روابط دوجانبه شده است. شرایط به هر نحوی که تغییر کند، ایران همچنان به طور قاطع به توسعه روابط میان تهران و پکن متعهد خواهد ماند و از مواضع عادلانه چین قویاً حمایت میکند. ایران مایل است با توسعه همکاریهای نفتی و گازی، شریک قابل اعتماد چین در حوزه انرژی باشد و برای تقویت همبستگی، همکاری دو جانبه و تبادلات آموزشی با چین اعلام آمادگی میکند. در این بیانیه آمده است: دو طرف توافق کردند همکاریهای امنیتی و ضد تروریسم را تقویت کنند. وانگ یی تاکید کرد لازم است طرفین در برابر نیروهای تروریستی و افراطگرا از جمله، جنبش اسلامی ترکستان شرقی که قصد دارد از شرایط افغانستان برای ایجاد دردسر و آشوب سوء استفاده کند، احتیاط و تدابیر مؤثری را برای حفظ منافع مشترک اتخاذ کنند.
این بیانیه در پایان میافزاید: طرفین توافق کردند در برابر تحریمهای یکجانبه ایستادگی کنند. وانگ یی تأکید کرد آمریکا به تحریمهای یکجانبه وسواس پیدا کرده است؛ این تحریمهای یکجانبه، موجب نقض استانداردهای بنیادی حاکم بر روابط بین الملل، نابودی اعتبار آمریکا و آسیب رسیدن به منافع آن میشود. این تحریمها به نتیجه نمیرسد و فقط موجب انعطاف پذیری بیشتر و توسعه قویتر کشورهای تحت تحریم میشود. ایران و چین همچنین در خصوص مذاکرات برای از سرگیری پایبندیها به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) با یکدیگر تبادل نظر کردند.