بیش از یک هزار بسیجی در قالب اردوهای جهادی در ایام نوروز در مناطق محروم آذربایجان شرقی مشغول فعالیت بودند.
عهد خدمت در آذربایجان شرقی
ابراهیم زاده، مسئول شورای جهادی بسیج دانشجویی استان میگوید: گروههای جهادی همزمان با سراسر کشور در طرح نوروزی اردوهای عهد خدمت شرکت کردند.
وی توضیح میدهد: در طرح نوروزی بسیج که از ۱۲ اسفند آغاز شد و تا پایان روز ۱۲ فروردین ادامه داشت گروههای جهادی دانشجویی در ۲۵ گروه برای ارایه خدمات دندانپزشکی، دامپزشکی، پزشکی، عمرانی، آموزشی و فرهنگی در مناطق محروم و کم برخوردار حضور داشتند.
سفر جهادی
در حالی که در ایام نوروز بیشتر مردم استان در مسافرت یا گشت و گذار عید بودند جهادگران بسیجی بهترین سفر خود را حضور در کنار محرومان دانستند و تلاش کردند تا خدمات مطلوبی به مردم مناطق محروم ارائه کنند.
تنها در شهرستان چاراویماق در جنوب شرقی استان ۳۰۰ جهادگر در قالب ۲۵ گروه حضور داشتند.
یکی از پزشکان جوان که ماههای آخر دوره تخصصی خود را میگذراند و به روستای ذاکر کندی آمده میگوید: با اعزام گروههای جهادی در حوزه بهداشت و سلامت کمک میشود که افرادی که دچار بیماریهایی هستند و دسترسی به پزشک متخصص ندارند از خدمات پزشکان بسیجی بهرهمند شوند.
دانشجوی جوانی هم که مشغول رنگ آمیزی دیوارهای دبستان روستاست معتقد است: حسی که در چنین فضاهایی تجربه میشود بی نظیر است.
وی توصیه میکند برای یک بار هم که شده بقیه هم سن و سال هایش هم امتحان کنند. او به لبخندهای کودکان که اطراف مدرسه در حال کمک به جهادگران هستند میگوید: فکر نمیکنم نشاندن این لبخند بر چهره معصوم این بچهها اجر معنوی نداشته باشد.
دندانپزشک بسیجی مشغول پر کردن دندان مرد جوان است. او میگوید: در این مناطق به بهداشت دهان و دندان چندان اهمیت نمیدهند. ما بیشتر تلاش میکنیم این فرنگ را ترویج کنیم.
اردو تنها از جهادگران استان تشکیل نشدهاست. یکی از دانشجویان قم هم کنار آنها است.
او میگوید: خدمت به هموطن شهر و روستا و استان و دور و نزدیک ندارد. وظیفه است و حتی اگر به هوای سرد منطقه عادت نداشته باشم هم، خدمت برایم لذتبخش و ارزشمند است.
خوشحالی مردم و قدردانی از خدمات
پیرمردی در درمانگاه میگوید: فقط مشکل مالی نیست. اغلب روستاییان ناتوان از راه رفتن و مراجعه به شهر هستند. حتی کسی را ندارند که همراهی شان کند. حضور این پزشکان برای ما واقعا غنمیت است.
همسرش هم میگوید: همین سال قبل دکتر گفت چشمهایت عمل فوری میخواهد. اگر او نمیآمد بلکه بینایی از دست رفته بود. چون فکر میکردم به علت پیری ضعیف شده. اما آب مروارید بود. خدا خیرش بدهد که تشخیص داد.
با یکی از پسربچهها که قرار است از فردا ۱۴ فروردین در مدرسه نونوار شده شان کلاس چهارم را ادامه دهد صحبت میکنم. او میگوید: در و دیوار و صندلیهای ما و حتی حیاط مدرسه خیلی کهنه و خراب شده بود. الان دو هفته است کم کم همه چیز را درست میکنند. دستشان درد نکند.
خدمتی برای رفع محرومیت
کیانی، مسئول مجمع جهادگران استان میگوید: یک هزار جهادگر از بسیجیان گروههای دانشجویی، طلاب، دانش آموزی، جامعه پزشکی فعالیت میکنند.
گروهی از آنها در یکی از روستاهای شهرستان مراغه مشغول احداث یک باب خانه محروم هستند. فرقی نمیکند از چه رشتهای باشند، کارها را با راهنمایی مهندسان انجام میدهند تا خطایی وجود نداشته باشد.
فاتحی، مسئول آنها میگوید: از ابتدای اسکلت بندی اینجا بودیم و حالا به مرحله سفت کاری رسیده ایم. امیدواریم تا پایان اردوی یک ماهه ما قابل سکونت شود.
صابری، مسئول بازرسی بسیج دانشجویی کشور توضیح میدهد: امسال در سراسر ایران بیش از ۲۰ هزار دانشجوی جهادی در تیمها حضور دارند. استقبال آنها واقعا قابل تحسین است.
بازارخاک، مدیر آموزش و توانمند سازی سازمان بسیج سازندگی کشور هم میگوید: اگرچه اولویت با طرحهای عمرانی و درمانی است، اما بسیجیان خدماتی از قبیل غربالگری سلامت (سنجش قند خون در افراد مشکوک به دیابت و فشارسنجی و پایش مصرف دارو ها)، مشاوره پزشکی، تشکیل کلاسهای قرآنی، معرفتی و آموزشی، برگزاری مسابقات ورزشی، پخش و توزیع اقلام فرهنگی و جوایزی مثل مسواک و خمیر دندان بچگانه، نوشت افزار و اسباب بازی برای کودکان روستا هم ارائه میکنند.
به رنگ جهاد
گروههای جهادی بیهیچ منتی در خدمت مردم هستند. آنها معتقدند بسیج از مردم و برای مردم است ودر همه تنگناها در کنار مردم قرار دارد.
بهره گیری از این روحیه و توان و تخصص جوانان جهادگر نه تنها در مناطق کم برخوردار و استانهایی که از حوادث غیرطبیعی و طبیعی مثل زلزله، سیل و کرونا آسیب دیده اند بلکه در همه زمینهها میتواند توسعه عادلانه و متوازن برای کشور رقم بزند.
گزارش مکتوب از: مهین انتظار ـ خبرگزاری صداوسیماـ تبریز